Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten
Home

PRAKTISCHE INFORMATIE

Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Museum De Lakenhal zijn deuren voor publiek tot en met 28 april 2020. Bekijk de veel gestelde vragen

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Wij zijn gesloten op de volgende dagen:
- 1 januari
- 27 april
- 3 oktober vanaf 13:00 (gratis toegang 10.00 - 13.00 uur)
- 25 december

Entreeprijzen

 • Volwassenen €12,50
 • Gratis toegang voor: kinderen en jongeren tot 18 jaar, Museumkaart, Vriendenvereniging VBL, Lucas van Leyden Mecenaat, American Friends of Museum De Lakenhal, Vereniging Rembrandt, ICOM en BankGiro Loterij VIP.
 • Kom je met een groep van 15 personen of meer? Het museum biedt verschillende mogelijkheden voor een zelfstandig of begeleid groepsbezoek. De reserveringstermijn voor een groepsbezoek bedraagt minimaal 3 weken.

Adres en route

Oude Singel 32
2312 RA Leiden

 • Openbaar Vervoer
  Museum De Lakenhal bevindt zich op 10 minuten loopafstand van station Leiden Centraal. Plan je route via Google Maps.

 • Auto
  De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Lammermarkt. Voor het museum bevindt zich een aangepaste parkeerplaats voor mensen die beschikken over een gehandicaptenkaart. Meer informatie over de toegankelijkheid van Museum De Lakenhal.

Tijdens je bezoek

 • Plattegrond
  Nieuwsgierig naar de indeling van het pand? Download ter voorbereiding op je bezoek de plattegrond . Er is een speciale plattegrond voor mensen die gebruik maken van een mobiliteitshulpmiddel.
 • Activiteiten
  Museum De Lakenhal organiseert op regelmatige basis verschillende publieksactiviteiten. Kijk in het activiteitenoverzicht voor een overzicht van aankomende rondleidingen, lezingen, workshops en evenementen.
 • L@kenhal-app
  Beleef Museum De Lakenhal met de gloednieuwe L@kenhal-app! Voorafgaand, tijdens en na je bezoek vind je in de app verhalen over onze collectie en verdieping bij de kunstwerken. De app is gratis te downloaden en geschikt voor telefoons met iOS of Android. Je kunt geen koptelefoon of toestel lenen.
 • Kijktips
  Nog geen halve minuut. Zo lang kijken museumbezoekers gemiddeld naar een kunstwerk. Benieuwd hoe het is om langer naar de objecten in het museum te kijken? Haal bij de informatiebalie een kaart met kijktips, inclusief een kleine tekenopdracht, ontwikkeld in samenwerking met kunstredacteur Wieteke van Zeil. Want wie tekent, ziet meer…
 • Familiespoor
  In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de informatiebalie. Voor een overzicht van andere activiteiten speciaal voor families, verwijzen we je graag naar het activiteitenoverzicht. Daarnaast hebben we een aantal tips voor een bezoek aan het museum met het hele gezin voor je uiteen gezet.
 • Museumwinkel
  In het entreegebied bevindt zich de museumwinkel. De winkel is de uitgelezen plek om exclusieve cadeaus, boeken of een herinnering aan je bezoek te vinden.
 • Café Laken
  In Café Laken kun je van dinsdag tot en met zondag van 09.30 tot 18.00 uur terecht voor een kopje koffie of thee, een lekkere lunch of een uitgebreide borrel.
 • Toegankelijkheid
  Museum De Lakenhal is toegankelijk voor bezoekers met specifieke behoeftes. Meer informatie over de toegankelijkheid van het pand en de aangeboden voorzieningen.