Home

PRAKTISCHE INFORMATIE

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Wij zijn gesloten op de volgende dagen:
- 1 januari
- 27 april
- 3 oktober vanaf 13:00 (gratis toegang 10.00 - 13.00 uur)
- 25 december

Entreeprijzen

Volwassenen €12,50

Gratis toegang voor: Kinderen en jongeren tot 18 jaar, Museumkaart, Vriendenvereniging VBL, Lucas van Leyden Mecenaat, American Friends of Museum De Lakenhal, Vereniging Rembrandt, ICOM en BankGiro Loterij VIP.

Voorkom wachttijd aan de kassa en koop voorafgaand aan je bezoek een online ticket . Kom je met een groep van 15 personen of meer? Het museum biedt verschillende mogelijkheden voor een zelfstandig of begeleid groepsbezoek . De reserveringstermijn voor een groepsbezoek bedraagt minimaal 3 weken

Let op: voor de tentoonstelling 'Jonge Rembrandt - Rising Star' geldt een toeslag van van € 7,50 (volw.)/€ 3,50 (kind) op de reguliere toegangsprijzen. De tentoonstelling is te zien van 2 november 2019 t/m 9 februari 2020. De ticketverkoop start op 1 oktober 2019.

Adres en route

Oude Singel 32
2312 RA Leiden

De meest duurzame manier om het museum te bereiken, is met de fiets of het openbaar vervoer. Museum De Lakenhal bevindt zich op 10 minuten loopafstand van station Leiden Centraal. Plan je route via Google Maps. Wil je meer musea in Leiden bezoeken, of nog even de binnenstad in om te shoppen, varen of wandelen, dan kun je ook gebruik maken van de OV-Museumlijn 10.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Lammermarkt . Voor het museum bevindt zich een aangepaste parkeerplaats voor mensen die beschikken over een gehandicaptenkaart. Meer informatie over de toegankelijkheid van Museum De Lakenhal vind je hier.

Tijdens je bezoek

Plattegrond
Nieuwsgiering naar de indeling van het pand? Download ter voorbereiding op je bezoek de plattegrond . Er is een speciale plattegrond voor mensen die gebruik maken van een mobiliteitshulpmiddel.

Activiteiten
Museum De Lakenhal organiseert op regelmatige basis verschillende publieksactiviteiten. Kijk in het activiteitenoverzicht voor een overzicht van aankomende rondleidingen, lezingen, workshops en evenementen.

L@kenhal-app
Beleef Museum De Lakenhal met de gloednieuwe L@kenhal-app! Voorafgaand, tijdens en na je bezoek vind je in de app verhalen over onze collectie en verdieping bij de kunstwerken. De app is gratis te downloaden en geschikt voor telefoons met iOS of Android. Bij de informatiebalie kun je, indien nodig, een koptelefoon of toestel lenen.

Kijktips
Nog geen halve minuut. Zo lang kijken museumbezoekers gemiddeld naar een kunstwerk. Benieuwd hoe het is om langer naar de objecten in het museum te kijken? Haal bij de informatiebalie een kaart met kijktips, inclusief een kleine tekenopdracht, ontwikkeld in samenwerking met kunstredacteur Wieteke van Zeil. Want wie tekent, ziet meer…

Familiespoor
In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de informatiebalie. Voor een overzicht van andere activiteiten speciaal voor families, verwijzen we je graag naar het activiteitenoverzicht. Daarnaast hebben we een aantal tips voor een bezoek aan het museum met het hele gezin voor je uiteen gezet.

Museumwinkel
In het entreegebied bevindt zich de museumwinkel. De winkel is de uitgelezen plek om exclusieve cadeaus, boeken of een herinnering aan je bezoek te vinden.

Café Laken
In Café Laken kun je van dinsdag tot en met zondag van 09.30 tot 18.00 uur terecht voor een kopje koffie of thee, een lekkere lunch of een uitgebreide borrel.

Toegankelijkheid
Museum De Lakenhal is toegankelijk voor bezoekers met specifieke behoeftes. Meer informatie over de toegankelijkheid van het pand en de aangeboden voorzieningen vind je hier.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Museum De Lakenhal. Schrijf je in!