Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

PRAKTISCHE INFORMATIE

EEN VEILIG EN PLEZIERIG MUSEUMBEZOEK VOOR IEDEREEN

Museum De Lakenhal is weer open. Je bent van harte welkom! We streven ernaar om je museumbezoek zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen, binnen de richtlijnen die de Rijksoverheid heeft gesteld. Toegang tot het museum is alleen mogelijk met een online ticket. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen. Met inloopuren zorgen we voor een optimale spreiding van bezoekers. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk.

Heb je een vraag over je bezoek? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar info@lakenhal.nl. We helpen je graag.

Tickets

OPENINGSTIJDEN VANAF 2 JUNI

Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Wij zijn gesloten op de volgende dagen:
- 1 januari
- 27 april
- 3 oktober vanaf 13:00 (gratis toegang 10.00 - 13.00 uur)
- 25 december

ENTREEPRIJZEN

• Volwassenen €12,50
• Gratis toegang voor: kinderen en jongeren tot 18 jaar, Museumkaart, Vriendenvereniging VBL, Lucas van Leyden Mecenaat, American Friends of Museum De Lakenhal, Vereniging Rembrandt, ICOM en BankGiro Loterij VIP.
• In lijn met de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus is een groepsbezoek van 15 personen of meer op dit moment helaas niet mogelijk. Houd de pagina over groepsbezoek in de gaten voor de meest actuele informatie.

ADRES EN ROUTE

Oude Singel 32
2312 RA Leiden

Openbaar Vervoer
Museum De Lakenhal bevindt zich op 10 minuten loopafstand van station Leiden Centraal. Plan je route via Google Maps.
Auto
De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Lammermarkt. Voor het museum bevindt zich een aangepaste parkeerplaats voor mensen die beschikken over een gehandicaptenkaart. Bekijk hier meer informatie over de toegankelijkheid van Museum De Lakenhal.

TIJDENS JE BEZOEK

Extra hygiënemaatregelen
Bezoek het museum niet indien je verkoudheidsklachten hebt. We ontvangen je graag als je weer helemaal beter bent. We zorgen voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc’s, kranen, kluisjes en betaalautomaten. In het museum is op diverse plekken desinfecterende handgel beschikbaar. We stellen daarnaast handschoentjes beschikbaar. En ook onze medewerkers hebben beschermende middelen tot hun beschikking.
Plattegrond
Nieuwsgierig naar de indeling van het pand? Download ter voorbereiding op je bezoek de plattegrond . Er is een speciale plattegrond voor mensen die gebruik maken van een mobiliteitshulpmiddel.
Activiteiten
In lijn met de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus organiseert Museum De Lakenhal op dit moment geen publieksactiviteiten. Houd het activiteitenoverzicht in de gaten voor de meest actuele informatie.
L@kenhal-app
Beleef Museum De Lakenhal met de gloednieuwe L@kenhal-app! Voorafgaand, tijdens en na je bezoek vind je in de app verhalen over onze collectie en verdieping bij de kunstwerken. De app is gratis te downloaden en geschikt voor telefoons met iOS of Android. Je kunt helaas geen koptelefoon of toestel lenen.
Kijktips
Nog geen halve minuut. Zo lang kijken museumbezoekers gemiddeld naar een kunstwerk. Benieuwd hoe het is om langer naar de objecten in het museum te kijken? Haal bij de kassa een kaart met kijktips, inclusief een kleine tekenopdracht, ontwikkeld in samenwerking met kunstredacteur Wieteke van Zeil. Want wie tekent, ziet meer… Of duik thuis alvast in een uitgebreide versie van de tips, via deze longread en video.
Familiespoor
In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de kassa. Voor een overzicht van andere toekomstige activiteiten speciaal voor families, verwijzen we je graag naar het activiteitenoverzicht. Daarnaast hebben we een aantal tips voor een bezoek aan het museum met het hele gezin voor je uiteen gezet.
Museumwinkel
In het entreegebied bevindt zich de museumwinkel. De winkel is de uitgelezen plek om exclusieve cadeaus, boeken of een herinnering aan je bezoek te vinden. Betalen kan alleen per pin.
Café Laken
In Café Laken kun je van dinsdag tot en met zondag van 09.30 tot 18.00 uur terecht voor een kopje koffie of thee, een lekkere lunch of een uitgebreide borrel. Reserveren kan in het museum bij de host van het café. Direct voor dat moment – indien er plek beschikbaar is – of voor later tijdens je bezoek. De indeling van Café Laken is aangepast om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Betalen kan alleen per pin.
Toegankelijkheid
Museum De Lakenhal is toegankelijk voor bezoekers met specifieke behoeftes. Meer informatie over de toegankelijkheid van het pand en de aangeboden voorzieningen.