Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

PRAKTISCHE INFORMATIE

Museum De Lakenhal is weer open! We hopen je snel te zien.

Heb je een vraag over je bezoek? Bekijk de veelgestelde vragen of mail naar info@lakenhal.nl. We helpen je graag.

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Wij zijn gesloten op de volgende dagen:

 • 1 januari
 • 27 april
 • 3 oktober vanaf 13:00 (gratis toegang 10.00 - 13.00 uur)
 • 25 december

ENTREEPRIJZEN

 • Volwassenen €12,50
 • Gratis toegang voor: kinderen en jongeren tot 18 jaar, Museumkaart, Vriendenvereniging VBL, Lucas van Leyden Mecenaat, American Friends of Museum De Lakenhal, Vereniging Rembrandt, ICOM, VriendenLoterij VIP en Lakenhal-studententasje (dat je bijvoorbeeld bij EL CID of OWL hebt gekregen).
 • In lijn met de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus is een groepsbezoek van 15 personen of meer op dit moment helaas niet mogelijk. Houd de pagina over groepsbezoek in de gaten voor de meest actuele informatie.

ADRES EN ROUTE

Oude Singel 32
2312 RA Leiden

Openbaar Vervoer

Museum De Lakenhal bevindt zich op 10 minuten loopafstand van station Leiden Centraal. Plan je route via Google Maps.

Auto

 • De dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Lammermarkt (Lammermarkt 20P, 2312 CW Leiden).
 • Je parkeert hier als museumbezoeker voor €2 per uur in plaats van €3,10 per uur (met een minimum van 3 uur)
 • Boek je parkeerticket.
 • Selecteer je datum en begintijd en maak een schatting hoeveel uur je blijft. Blijf je toch iets langer? Je kunt bijbetalen in de parkeergarage.
 • Er zijn geen uitrijkaarten te koop aan de kassa van het museum.

Voor het museum bevindt zich een aangepaste parkeerplaats voor mensen die beschikken over een gehandicaptenkaart. Bekijk hier meer informatie over de toegankelijkheid van Museum De Lakenhal.

TIJDENS JE BEZOEK

Extra maatregelen rondom corona - deze gelden weer zodra de musea weer openen

We vragen je het museum niet te bezoeken als je verkoudheidsklachten hebt. We zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden en dat contactpunten extra vaak worden schoongemaakt. Het tonen van een coronatoegangsbewijs is verplicht. Lees meer over de coronamaatregelen.

Plattegrond

Bekijk de plattegrond van het museum. Deze is ook in het museum verkrijgbaar. Er is een speciale plattegrond voor mensen die gebruikmaken van een mobiliteitshulpmiddel.

Activiteiten

Er is veel te beleven in en rond het museum. Kijk op het activiteitenoverzicht om te zien wat er te doen is.

L@kenhal-app

Beleef Museum De Lakenhal met de L@kenhal-app. Voorafgaand, tijdens en na je bezoek vind je in de app verhalen over onze collectie en verdieping bij de kunstwerken. De app is gratis te downloaden voor iOS of Android. Je kunt tijdelijk helaas geen koptelefoon of toestel lenen.

Kijktips

Nog geen halve minuut. Zo lang kijken museumbezoekers gemiddeld naar een kunstwerk. Benieuwd hoe het is om langer naar de objecten in het museum te kijken? Haal bij de kassa een kaart met kijktips, inclusief een kleine tekenopdracht, ontwikkeld in samenwerking met kunstredacteur Wieteke van Zeil. Want wie tekent, ziet meer… Of duik thuis alvast in een uitgebreide versie van de tips.

Familiespoor

In het museum vind je 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de kassa. Voor een overzicht van andere toekomstige activiteiten speciaal voor families, verwijzen we je graag naar het activiteitenoverzicht. Daarnaast hebben we een aantal tips voor een bezoek aan het museum met het hele gezin voor je uiteen gezet.

Museumwinkel

In het entreegebied bevindt zich de museumwinkel. De winkel is de uitgelezen plek om exclusieve cadeaus, boeken of een herinnering aan je bezoek te vinden. Betalen kan alleen met pin.

Café Laken

Café Laken is geopend. Lees meer over het café en het menu.

Toegankelijkheid

Museum De Lakenhal is toegankelijk voor bezoekers met specifieke behoeftes. Lees meer over de toegankelijkheid van het pand en de aangeboden voorzieningen.