Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

PRAKTISCHE INFORMATIE

EEN VEILIG EN PLEZIERIG MUSEUMBEZOEK VOOR IEDEREEN

Toegang tot het museum is per 26 juni 2021 weer mogelijk zonder reservering. Lees meer over hoe we je bezoek zo veilig en plezierig mogelijk proberen te maken.

Heb je een vraag over je bezoek? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar info@lakenhal.nl. We helpen je graag.

Tickets

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Wij zijn gesloten op de volgende dagen:

  • 1 januari
  • 27 april
  • 3 oktober vanaf 13:00 (gratis toegang 10.00 - 13.00 uur)
  • 25 december

ENTREEPRIJZEN

  • Volwassenen €12,50
  • Gratis toegang voor: kinderen en jongeren tot 18 jaar, Museumkaart, Vriendenvereniging VBL, Lucas van Leyden Mecenaat, American Friends of Museum De Lakenhal, Vereniging Rembrandt, ICOM, VriendenLoterij VIP en Lakenhal-studententasje (dat je bijvoorbeeld bij EL CID of OWL hebt gekregen).
  • In lijn met de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus is een groepsbezoek van 15 personen of meer op dit moment helaas niet mogelijk. Houd de pagina over groepsbezoek in de gaten voor de meest actuele informatie.

ADRES EN ROUTE

Oude Singel 32
2312 RA Leiden

Openbaar Vervoer
Museum De Lakenhal bevindt zich op 10 minuten loopafstand van station Leiden Centraal. Plan je route via Google Maps.
Auto
De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Lammermarkt. Je kunt een parkeerkaart kopen tegen een gereduceerd tarief. Selecteer de datum, in- en uitrijdtijd en parkeergarage Lammermarkt. Blijf je toch iets langer? Je kunt bijbetalen in de parkeergarage.

Voor het museum bevindt zich een aangepaste parkeerplaats voor mensen die beschikken over een gehandicaptenkaart. Bekijk hier meer informatie over de toegankelijkheid van Museum De Lakenhal.

TIJDENS JE BEZOEK

Extra maatregelen rondom corona
We vragen je het museum niet te bezoeken als je verkoudheidsklachten hebt. We zorgen dat iedereen 1,5e meter afstand kan houden en dat contactpunten extra vaak schoon worden gemaakt. Lees meer over de coronamaatregelen.
Plattegrond
Nieuwsgierig naar de indeling van het pand? Download ter voorbereiding op je bezoek de plattegrond . Er is een speciale plattegrond voor mensen die gebruik maken van een mobiliteitshulpmiddel.
Activiteiten
Er is veel te beleven in en rond het museum. Kijk op het activiteitenoverzicht om te zien wat er te doen is.
L@kenhal-app
Beleef Museum De Lakenhal met de L@kenhal-app! Voorafgaand, tijdens en na je bezoek vind je in de app verhalen over onze collectie en verdieping bij de kunstwerken. De app is gratis te downloaden voor iOS of Android. Je kunt helaas geen koptelefoon of toestel lenen.
Kijktips
Nog geen halve minuut. Zo lang kijken museumbezoekers gemiddeld naar een kunstwerk. Benieuwd hoe het is om langer naar de objecten in het museum te kijken? Haal bij de kassa een kaart met kijktips, inclusief een kleine tekenopdracht, ontwikkeld in samenwerking met kunstredacteur Wieteke van Zeil. Want wie tekent, ziet meer… Of duik thuis alvast in een uitgebreide versie van de tips.
Familiespoor
In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de kassa. Voor een overzicht van andere toekomstige activiteiten speciaal voor families, verwijzen we je graag naar het activiteitenoverzicht. Daarnaast hebben we een aantal tips voor een bezoek aan het museum met het hele gezin voor je uiteen gezet.
Museumwinkel
In het entreegebied bevindt zich de museumwinkel. De winkel is de uitgelezen plek om exclusieve cadeaus, boeken of een herinnering aan je bezoek te vinden. Betalen kan alleen met pin.
Café Laken
Café Laken is geopend. Meer informatie over het café en het menu
Toegankelijkheid
Museum De Lakenhal is toegankelijk voor bezoekers met specifieke behoeftes. Meer informatie over de toegankelijkheid van het pand en de aangeboden voorzieningen.