museum de lakenhal logo

Atelier Elsbeth Bauer

Fotografie en Film

Meer informatie

(Um)Weltschmerz

De natuur speelt een centrale rol in mijn werk. Ik word geïnspireerd door de cyclus van het leven - geboorte, leven en dood – en door de vier elementen. Mijn spirituele verbondenheid met deze essentiële oerkrachten der natuur wordt versterkt door het feit dat de moderne mens vergeten schijnt te zijn dat zonder hen geen leven mogelijk is.

Door de toename van vervuiling, industriële landbouw, ontbossing en de wereldwijde urbanisatie verdwijnen veel natuurlijke gebiede en sterven dieren en planten uit. Mijn kunst over de natuur ontstaat uit een gevoel van nostalgie over wat al verloren is gegaan, gekoppeld aan een zekere mate van melancholie over een dreigende toekomst. Daarbij gaat het mij echter niet om het zichtbare af te beelden maar juist om het onzichtbare te visualiseren. Graag wil ik dat mijn werk vragen oproept en aanzet tot reflectie.

Ik hou vooral van de esthetiek van onverwachte schoonheid die door toevalligheden tijdens het onderzoeken van de mogelijkheden kunnen ontstaan. Deze probeer ik dan te beïnvloeden totdat als resultaat een autonoom werk overblijft.

Elsbeth Bauer studeerde af aan de Koninklijk Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag. Ze woont en werkt in Leiden.

Openingstijden

Zaterdag - Zondag
12:00 - 18:00

COVID-19 maatregelen

We streven ernaar om de Kunstroute - binnen de richtlijnen van de RIVM - zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen. Wij adviseren u dan ook voor uw bezoek aan de Kunstroute onze Coronapagina te lezen.

Lees meer