museum de lakenhal logo

EST

Mixed Media

EST, latijn voor IS, is opgericht in 2020. EST gaat verder waar IS-projects gestopt is. Het doel van de stichting is om nieuwe ontwikkelingen van concrete kunst te stimuleren. Daartoe produceert EST tentoonstellingen, betrekt publiek, beheert een collectie, werkt internationaal samen en deelt kennis lokaal. EST is mede aanjager van de Leiden Art Hub, het plan voor de Watergasfabriek.

De Kunstroute is aanleiding om de artistieke lokale banden te tonen en om de mogelijheden van de Watergasfabriek te verkennen. Te zien is videowerk, ruimtelijk werk, schilder- en tekenkunst van 8 kunstenaars uit Leiden en net daarbuiten. Iedere kunstenaar maakt werk vanuit de eigen positie. Door de opzet van de tentoonstelling wil EST onderlinge meerwaarde creëren, zodanig dat ook het gebouw nieuw leven krijgt.

Locatie

Papegaaisbolwerk 18-20, Leiden Toon op kaart

Openingstijden

Zaterdag - Zondag
12:00 - 18:00

Vertegenwoordigde kunstenaars

Stephan van den Burg, Iemke van Dijk, Emma van Noort, Walter van Peijpe, Tineke Porck, Albert Roskam, Rob Walters, Guido Winkler

COVID-19 maatregelen

We streven ernaar om de Kunstroute - binnen de richtlijnen van de RIVM - zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen. Wij adviseren u dan ook voor uw bezoek aan de Kunstroute onze Coronapagina te lezen.

Lees meer