museum de lakenhal logo

Fleur van den Berg

Beeldhouwen en ruimtelijk, Keramiek en glas

Meer informatie

Fleur van den Berg maakt beelden, installaties en tekeningen met diverse materialen, waaronder glas, textiel en keramiek. Zij maakt monumentaal werk in opdracht voor de openbare ruimte. Op de Burggarvenlaan in Leiden staat het beeld 'molecular' dat ze maakte. In het werk van Fleur staat ‘La conditione humaine’ centraal. "In mijn werk vind je herkenbare elementen van mensen, dieren en alledaagse voorwerpen, vaak op een surrealistische en vervormde manier. Ik wil dat mijn sculpturen je verleiden om ernaar te kijken, om ze aan te willen raken, er misschien om te lachen, erdoor geraakt te worden. Wanneer je net denkt dat je het begrijpt, word je verrast door de ontdekking van een nieuwe interpretatie ervan. Ik wil laten zien dat er vele perspectieven zijn, vele grijstinten en vele waarheden. Met mijn beelden wil ik wat magie in de wereld brengen.
Naast echte beelden, ontwikkelde Fleur de wanderen-app. Een app om je omgeving op een andere manier te beleven, vol met (theatrale) verhalen en beeld. De app werkt in de Merenwijk en ook in een stukje van de binnenstad.

In 1998 kreeg zij de Politiken Fonden Education Prize Ebeltoft, Denemarken. In 1999 won zij de publieksprijs tijdens de Leidse Kunstroute. In 2008 vertegenwoordigde zij Nederland in de European Glasscontext in Bornholm Denemarken. Haar werk is te zien geweest in diverse musea en opgenomen in de collectie van diverse musea en verzamelaars.