museum de lakenhal logo

Judith Bloedjes

Design en Sieraden

Meer informatie

Judith Bloedjes =  Poetic Ceramics

Judith Bloedjes, Leids beeldend kunstenaar en keramist, presenteert unieke hedendaagse sieraden en ruimtelijke installaties van porselein.
 
Na uitgebreid recent onderzoek ontwikkelde ze zelf nieuwe eigentijdse transparante blauw-groene Celadon glazuur, geïnspireerd op haar artist-in-residence periode in China in 2019.

Haar werk heeft een monumentaal, industrieel uiterlijk maar bij nadere beschouwing een zachte, verfijnde uitstraling. De liefde voor schoonheid, vorm, het ambacht en het materiaal staan centraal. De zoektocht naar vorm leidt steeds tot unieke exemplaren. De uitdaging voor Bloedjes is om tot het uiterste te gaan, in zowel techniek als in vormentaal waarbij ze de draagbaarheid van het sieraad niet uit het oog verliest. Haar objecten zijn gestolde, trefzekere gebaren, circulaire bewegingen in Limoges porselein. Zo ontstaat een speels oppervlakte waarin licht en schaduwen een extra dimensie toevoegen. Dat maakt ze veranderlijk, afhankelijk van het moment van de dag, van de lichtinval, van de plaats waar ze een interieur met hun aanwezigheid sieren.
 
Naast haar sieraden en installaties werkt Judith Bloedjes aan vaasobjecten en verzorgt ze spetterende live performances van nat porselein op modellen.
 
Tijdens de Kunstroute is de monografie Poetic Ceramics te koop voor euro 24,99.

Installaties van Bloedjes zijn ook te zien bij EST, Papegaaisbolwerk 20. In de Tuin van Thorbecke, Sint Jacobsgracht 4-6 toont Bloedjes daarnaast tuinsculpturen en een aantal sieraden. 

Openingstijden

Zaterdag - Zondag
12:00 - 18:00