Home

Bijzondere kunstprojecten tijdens Kunstroute Leiden

Kunst- en boekenprojecten in de Lokhorstkerk

Tijdens het weekend van de Kunstroute zijn er in de Lokhorstkerk meerdere bijzondere projecten te bewonderen. Je vindt er onder andere het werk Ontketenen van kunstenaar Wim Kuin, maar ook het boekenproject 160 tinten bruin van Yori Ettema. De centrale vraag van deze projecten is of kunst in staat zal zijn individuen en systemen te transformeren: kunst als middel en als doel. Tijdens het Kunstrouteweekend zal de expositie in de avonden vergezeld worden van een muzikaal optreden.

What About Intuition/Can Art Change the World: Studio Moio

Elk jaar maken kunstenaars en studenten bij Studio Moio samen werken, gebaseerd op een thema dat tijdens de Kunstroute bij Museum De Lakenhal speelt. Geïnspireerd op het thema uit 2022, intuïtie, gingen wetenschappers, kunstenaars en studenten samen op onderzoek uit. Studio Moio’s Dadakedamia toont de resultaten van al het onderzoek met een unieke route door de stad. Ze presenteren hun kunstwerken, performances en installaties onder andere tussen de galeries door en op de Burcht. Het hoogtepunt van het academisch jaar!

Ludy Feyen & Marijke Markus – De Stekelnoot

Ben je een natuurliefhebber? Ga dan eens langs bij De Stekelnoot op het grasveld aan de Spaarnestraat, waar Ludy en Marijke je uitnodigen mee te doen met brei- en haaksessies. De creaties krijgen een plekje op en aan de bank. Ludy’s fascinatie voor land art uit de jaren zestig en zeventig heeft haar geïnspireerd om een unieke combinatie te creëren door wilgentakken en stalen constructies te gebruiken. Het concept om een kunstwerk te ontwerpen dat mensen samenbrengt en aanmoedigt om activiteiten zoals breien en haken te beoefenen, is ontstaan uit deze inspiratie.

Foto: Patricia Nauta
Janine Melai: Doors of Perception

Rhijnhof en Heemtuin

Tijdens het Kunstrouteweekend zijn er nog meer bijzondere projecten te bewonderen, zoals die in Rhijnhof en De Heemtuin. Bij begraafplaats Rhijnhof staan meerdere kunstwerken verspreid over het terrein. Speciaal voor de Kunstroute is het kunstwerk Covered van Nynke Koster tot eind september op Rhijnhof te zien. Op zaterdag 23 september vindt om 12.15 uur een wandeling plaats en om 15.00 uur is er een rondleiding langs de kunstwerken. Meer weten? Ga naar de Kunstroute-website voor meer informatie.

In het kader van Kunstroute Leiden is De Heemtuin in Leiderdorp dit weekend langer open voor bezoekers. Lopend door de tuin kunnen de bezoekers genieten van een tentoonstelling waarbij natuur en kunst elkaar versterken. In de Heemtuin is onder andere het werk te zien van de Leidse kunstenaars Fleur van den Berg, Ludy Feijen, Michael Hoedjes en Janine Melai. Op beide dagen worden om 15.00 uur rondleidingen langs de beelden gegeven.