Home

interview met Alien ArtGallery

Wie doen er allemaal mee aan de Kunstroute Leiden 2022? De tweede deelnemer die we uitlichten is de Alien-ArtGallery, een galerie waarin de nadruk vooral ligt op kunst die te maken heeft met wetenschap. Charlotte Icke-Lemmens, de oprichter van de Alien-ArtGallery, vertelt.

Van tekeningen en grafisch werk tot textiel en keramiek: in de galerie worden steeds andere kunstenaars getoond, waardoor allerlei kunstvormen voorbij komen: “We kiezen steeds bijzonder werk uit, dat je niet veel aantreft. Vandaar ook de naam: Alien-ArtGallery.”

Als Charlotte de Kunstroute Leiden in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat zijn: “Mogelijkheden. Mogelijkheden om mensen te ontmoeten, met elkaar kennis te maken. Om kunstenaars en hun werk en belangstellenden bij elkaar te brengen. En mogelijkheden voor de kunstenaars om hun werk te verkopen, of een opdracht te krijgen.”

De Alien-ArtGallery doet sinds 2017 mee met de Kunstroute. Er worden ieder jaar leuke herinneringen gecreëerd. “Steeds ervaren we dat de bezoekers blij verrast zijn door de kunst, de tuin, en het warme onthaal. De mogelijkheid om even te zitten, binnen of buiten, met een lekker glaasje en hapje, is een prettig onderdeel van een druk Kunstroute-programma. Meestal blijven bezoekers dan ook langer dan ze gepland hadden.”

Tijdens het Kunstroute-weekend zal in de galerie kunst van Gert van Dijk te zien zijn, over de wonderlijke wereld op de planeet Furaha. “Op de planeet zijn heel andere planten en dieren te vinden. Gert geeft tijdens de Kunstroute mooie presentaties met bewegende beelden over de planeet. Hij maakt duidelijk dat hij niet alleen fantasie, maar ook volledig wetenschappelijk verantwoorde levensvormen heeft geschapen, die zich op bijzondere wijze voortbewegen.”

Daarnaast is er ook ander nieuw werk te zien van kunstenaars Hanneke Roelofsen die een bronzen beeld toont in de tuin en Vincent Icke met nieuw werk naar aanleiding van foto’s die met de James Webb-ruimtetelescoop gemaakt worden.

Bezoek de Alien-ArtGallery op 24 en 25 september van 12.00 tot 18.00 uur aan de Vlietweg 16.

(Foto’s door Patricia Nauta)