Home

Interview met Marijke Verhoef

Wie doen er allemaal mee met de Leidse Kunstroute? Marijke Verhoef geeft een kijkje achter de schermen in haar atelier, gelegen aan het Plantsoen in Leiden.

Marijke beschrijft haar tocht naar haar werkplaats als volgt: "Ik fiets er naartoe via de Singel of dwars door de stad. Zo zie ik iedere keer de stad weer anders, zoals nu de vorderingen van de verbouwing van de Meelfabriek." Voor Marijke is het uitzicht vanuit haar atelier een voortdurende bron van inspiratie. "Met de oude platanen, de structuur van de bomen, de weerspiegeling van het water van de Singel, het Plantsoen met alle paadjes en natuurlijk de plattegronden van de stad en de gebouwen."

Marijke woont al vijftig jaar in Leiden en ontdekt nog steeds nieuwe invalshoeken voor haar kunstwerken. Ze vertaalt deze ontdekkingen in diverse kunstvormen, waaronder tekeningen, grafiek en schilderijen.

Tijdens Kunstroute Leiden kunnen bezoekers een kijkje nemen in Marijkes atelier, waar ze een schat aan werken kunnen bewonderen. "Ze zien een atelier vol met drukpersen, wanden bedekt met schilderijen, grote tekeningen en mijn recente grafische projecten." Ze wijst op de relatie tussen haar grafische werk en de natuurlijke omgeving. "Bij de grafiek kunnen ze de connectie met buiten opmerken, vooral met de bomen in het Plantsoen."

Hoewel Marijke het liefst ter plekke grafisch zou willen drukken tijdens de Kunstroute, stelt ze realistisch: "Dat is lastig. Dan heb ik eigenlijk een extra persoon nodig die iedereen te woord staat. Maar wie weet!? De toekomst is onvoorspelbaar."

Bekijk het werk van Marijke Verhoef op 23 en 24 september 2023 van 12.00 tot 18.00 uur bij Plantsoen 99A.