Home

Interview met Stadstimmerwerf

Wie doen er allemaal mee aan de Kunstroute Leiden 2022? We interviewden Jacques van Kampen van kunstcollectief De Leidsche Mondialen. Deze groep exposeert in de Stadstimmerwerf tijdens het Kunstrouteweekend.

Wat voor collectief is De Leidsche Mondialen? “We houden elke maand in de Stadstimmerwerf een expositie met kunstwerken van leden. Vooral schilderijen worden getoond, maar ook weefkunst, fotokunst, linoprints en tekeningen.” De Leidsche Mondialen bestaan uit zo’n vijftig kunstenaars, een zeer toegankelijk kunstcollectief. “In de toekomst kunnen ook niet-leden in de Stadstimmerwerf exposeren. Het fijne aan de samenwerking binnen ons collectief is het respect voor elkaars werk.”

Dit jaar doen De Leidsche Mondialen in de Stadstimmerwerf voor het eerst mee met de Kunstroute Leiden. Jacques omschrijft de Kunstroute als “broodnodig. Wij doen mee om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze kunst.” Bezoekers van de Kunstroute kunnen tijdens het weekend in de Stadstimmerwerf een grote diversiteit aan kunst verwachten. “Er doen zo’n vijftien kunstenaars mee. De onderwerpen zijn heel divers, van landschappen, portretten en stillevens, tot abstracte werken.”

Jacques is heel blij met de Stadstimmerwerf. “We zijn trotse bewoners, en inmiddels hebben al vijfduizend bezoekers het pand met de kunst bezocht.”

Bezoek de Stadstimmerwerf met kunst van de Leidsche Mondialen op 24 en 25 september van 12.00 tot 18.00 uur aan het Kort Galgewater 21.

(Foto’s Simone Both)