Home

Verrassende locaties in het Kunstroute-weekend

Natuurlijk is elk Leids atelier het bezichtigen waard. Maar welke verrassende locaties bieden net dat beetje extra? We geven je een aantal tips: van jong talent tot oude bekenden, van locaties in het centrum tot aan de randen van de stad.

Wibar & Maxi Radio

Wibar, hét epicentrum voor bottom-upcultuur en alternatieve muziek, en het onafhankelijke online radiostation Maxi Radio slaan tijdens deze Kunstroute de handen ineen. Samen representeren ze de meest actuele subculturen en vormen ze de culturele programmering van morgen. Tijdens de Kunstroute vind je in de vele verrassende ruimtes van het pand allerlei verschillende disciplines, vertegenwoordigd door jonge Leidse makers. Onder ander dansers, fotografen, graffiti artiesten, illustratoren en crossmedia artiesten tonen hun werk. Meer jong talent? Dan kun je direct door naar de Nieuwplaatz.

Edwin Oudshoorn

Ook nieuw – of eigenlijk: terug van weggeweest – is Edwin Oudshoorn Couture. Oudshoorn is een kunstenaar die de taal spreekt van de mode. Hij vertaalt zijn liefde voor het leven in veelzijdige collecties met een herkenbare signatuur. Je vindt hem op de Zoeterwoudsesingel.

Blokje om

Er is van alles te doen in de Leidse binnenstad, maar kijk ook eens naar locaties aan de randen van de kaart. Denk bijvoorbeeld aan het Circulair Warenhuis en het Da Vinci College, maar kijk ook eens bij Lamp Wouda. Fiets daarna door naar Beeldhouwatelier Simone van Olst. Nog een fijne combinatie is te vinden op de Rooseveltstraat, waar je langs Christiaan van Tol en Ragheni Ghogli kunt gaan, om daarna door te fietsen naar Theolieke Smit en Alien-Art Gallery.

Inge Reisberman

Tijdens de Kunstroute presenteert Inge Reisberman in samenwerking met De Meelfabriek een videodrieluik in het Ketelhuis van De Meelfabriek in Leiden. Onder de titel Nocturnes toont zij drie nooit eerder getoonde videowerken die op deze locatie zijn gefilmd. Daarnaast wordt een compilatie van tien jaar filmen in De Meelfabriek getoond (aanmelden verplicht).

Kunst onder de bomen én in de etalages

Kunstmarkt Kunst onder de bomen is inmiddels een bekende in de Kunstroute. Deze markt op de Hooglandse Kerkgracht biedt een keur aan kunst en ambachten. Eenmaal daar kun je het startpunt zoeken van What About Intuition, een route samengesteld door de jongeren van Studio MOIO/Dadakademia. Nieuw dit jaar is ook Kunst in de etalages, te zien in meer dan 50 winkeletalages in de binnenstad.