Home
Vriendenvereniging VBL

MISSIE EN VISIE

Het bestuur van de vriendenvereniging VBL heeft met instemming van de Algemene Ledenvergadering van 17 november 2010 het navolgende vastgesteld. Het belang van de missie en visie is dat voor alle betrokkenen duidelijk is welke doelstellingen en taakstellingen de vriendenvereniging VBL heeft. Het bestuur zal deze missie en visie in zijn beleid en besluitvorming steeds als leidraad gebruiken.

MISSIE

Het – in interactie met belangstellenden – stimuleren van de uitbreiding en het behoud van kenmerkende elementen van de collectie van Museum De Lakenhal.

VISIE

Het in dialoog betrekken van belangstellenden bij de fondsenwerving ten behoeve van een belangrijke aankoop in de kern van de collectie.

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal?

Je steunt Museum De Lakenhal als Vriend al vanaf € 45 per jaar (individueel lid) of € 75 per jaar (partnerlidmaatschap). Meer informatie over aanmelden vind je op deze pagina. De ledenadministrator neemt na aanmelding zo spoedig mogelijk contact met je op om je lidmaatschap te activeren.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Met je bijdrage steun je Museum De Lakenhal. Je hebt gratis toegang tot Museum De Lakenhal en krijgt uitnodigingen voor lezingen, previews of openingen van tentoonstellingen en speciale vriendenactiviteiten. Je ontvangt aan aantal malen per jaar actuele informatie over het reilen en zeilen van het museum. Daarnaast krijg je een korting van 10% op de artikelen uit de museumwinkel (met uitzondering van enkele artikelen zoals Museumkaarten en boeken).

Wat doet de vriendenvereniging VBL voor Museum De Lakenhal?

De vriendenvereniging heeft zich ten doel gesteld schilderijen en voorwerpen van kunst of historisch belang te verwerven en deze aan de gemeente Leiden aan te bieden voor de verzameling van Museum De Lakenhal. Ook zet zij zich in om de belangstelling voor Museum De Lakenhal te bevorderen. Verder organiseert de vriendenvereniging diverse culturele activiteiten i.s.m. met het museum.

Wie zijn er lid van de vriendenvereniging VBL?

De vriendenvereniging telt circa 450 leden. Zij ontmoeten elkaar tijdens previews van tentoonstellingen en andere Vriendenactiviteiten.

Hoe vaak zijn er activiteiten en bijeenkomsten?

De vriendenvereniging heeft minstens eenmaal per jaar een Algemene Ledenvergadering met de leden met aansluitend de jaarlijkse ALV Vriendenlezing. Daarnaast organiseert Museum De Lakenhal meerdere keren per jaar een Vriendenlezing en andere bijeenkomsten voor de Vrienden. Vrienden worden altijd uitgenodigd voor previews of openingen van tentoonstellingen.

Wat zijn de resultaten van de VBL?

Met steun van de vriendenvereniging VBL heeft Museum De Lakenhal onder meer 'Contra-compositie VII' van Theo van Doesburg, de 'Brillenverkoper' van Rembrandt van Rijn en het glas-in-loodraam van Kamerlingh Onnes kunnen aanschaffen. Het zijn absolute pronkstukken van het museum.