Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten
Home

Museumwinkel en Café Laken

Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Museum De Lakenhal (inclusief de museumwinkel en café Laken) zijn deuren voor publiek tot en met 28 april 2020. Bekijk de veel gestelde vragen

Museumwinkel

Een museumbezoek inspireert! Wij hebben een ruime collectie boeken, kadootjes en exclusieve artikelen. Van klein tot groot, voor ieder wat wils. In onze museumwinkel slaag je altijd. Hier verkopen we het Nieuw Leids Laken, de exclusieve wollen stoffen, per strekkende meter en de DIY-pakketten waarmee je zelf aan de slag kunt. Ontwerpers Christie van der Haak, Mae Engelgeer, Edwin Oudshoorn, Claudy Jongstra en Petra Blaisse | Inside Outside creëerden elk een unieke stof. Nieuw Leids Laken is nergens anders te koop.

Café Laken

In het café bieden we een keur aan lokale, biologische en verse producten. Koffie met gebak van Bakkerij Jacobs, een sandwich met kaas van Boohemen, Leidse borrelplank of lichte maaltijd, vega of gewoon: geniet ervan, het staat voor je klaar! Het café heeft een fijn, beschut terras waar je een bijzonder deel van de aard- en nagelvaste collectie van dichtbij ervaart.

Museum De Lakenhal biedt rondleidingen langs de hoogtepunten of een van de kernverhalen aan. Wilt u voor of na afloop van uw rondleiding een kopje koffie of thee en gebak? Dan kunt u, op basis van beschikbaarheid, een reservering tot 20 personen plaatsen bij cafelaken@vermaatgroep.nl. Het museumcafé is na openingstijden van het museum te boeken voor besloten evenementen. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Sales & Events via events@lakenhal.nl.

Openingstijden en toegang

De museumwinkel is open van 10-17 uur, net als het museum. Het café is open van 09:30 tot 17:30 uur. De winkel en het café zijn toegankelijk zonder entreeticket. Café Laken bereik je via de entree van het museum, maar ook via haar eigen adres aan de Oude Singel 30.

Deogmaeg5hnnwpfjmloqb7gil9zdvah7ak4mbzyrp6cdv6bnjojvg3h2dxmrqz i54y7fvrhumayet8dqa2 zh9wag=s250 c
Museumwinkel

Foto: Ronald Tilleman

8 slmncidfh0bb4gwo9qipysjtibaewti yuat7h1zbxskfhlg5lo2rhs5q7k37toab3dqpdybnenojo5xep8v93tbg=s250 c
Café Laken

Foto: Ronald Tilleman

Vvhk7fieo8zjh1wui9cbk43ukq59dv8pudory8izssakv2dkduek lyfzj4dhvyj4abmfy8qsmdqmev7avpy7hzexw=s250 c
Aan tafel | Café Laken

Foto: Floris Heuer