A safe and enjoyable museum visit for everyone
Home

Verhuur en events


Museum De Lakenhal staat klaar om je te ontvangen. Voor het organiseren van je bijeenkomst of evenement kun je contact met ons opnemen via events@lakenhal.nl. Graag gaan we met je in gesprek over de mogelijkheden.

We streven ernaar om je ontvangst zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen, uiteraard binnen de richtlijnen die de Rijksoverheid heeft gesteld. Houd er alvast rekening mee dat er bij de meeste evenementen om een coronatoegangsbewijs gevraagd moet worden. Bij een regulier museumbezoek heb je geen coronatoegangsbewijs nodig.

OVER MUSEUM DE LAKENHAL

Het vernieuwde Museum De Lakenhal is een perfecte locatie voor je ontvangst of evenement. Wij belichten verleden, heden en toekomst op bijzondere wijze. De Achterplaats, het Auditorium, het Atelier en de Voorplaats bieden de mogelijkheid tot het organiseren van bijzondere ontvangsten, waaronder symposia, lezingen, recepties en (walking) diners. Besloten ontvangsten kunnen zowel binnen als buiten reguliere openingstijden van het museum plaatsvinden. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Events via events@lakenhal.nl.

AUDITORIUM

Het lichte, open Auditorium in het publieksgebied van het museum leent zich bij uitstek voor lezingen en presentaties. Daarnaast biedt het Auditorium met de grote ramen prachtig uitzicht op de Singel als decor bij recepties en feesten. Het Auditorium is afzonderlijk van het museum te b(ez)oeken, maar blijft altijd uitblinken in verbondenheid door de wandbespanning van textielontwerper Aleksandra Gaca. Haar gloednieuwe en prachtige ontwerp, speciaal voor het Auditorium, zorgt niet alleen voor een perfecte akoestiek, maar draagt tevens bij aan de karakteristiek en allure van de ruimte.

De maximale capaciteit van het Auditorium, binnen de huidige richtlijnen van het RIVM:

  • bij een vaste zitplaats: 120 gasten
  • zonder vaste zitplaats: 90 gasten
Auditorium
Auditorium Foto: Ronald Tilleman

ATELIER

In het Atelier komen jong en oud samen voor workshops, schoolbezoeken en gezinsactiviteiten. Daarnaast biedt het Atelier tevens ruimte voor een lezing, vergadering of receptie voor een select gezelschap. Het Atelier is zowel afzonderlijk als in combinatie met het Auditorium te boeken.

De maximale capaciteit van het Atelier:

  • bij een vaste zitplaats: 40 gasten
  • zonder vaste zitplaats: 30 gasten
Atelier
Atelier Foto: Ronald Tilleman

ACHTERPLAATS

Vanaf het centrale binnenplein, de Achterplaats, zijn de vier gebouwdelen van Museum De Lakenhal zichtbaar en toegankelijk. Sporen van bijna 375 jaar bouwgeschiedenis worden daarbij in volle glorie getoond. Tijdens de openingstijden van het museum fungeert deze plek als de centrale oriëntatieruimte van de bezoeker. Buiten openingstijden leent deze overdekte binnenplaats zich uitstekend voor recepties, diners en presentaties. Naast dat deze bijzondere plek al één van de kernverhalen van Museum De Lakenhal vertelt, kun je je evenement verrijken door de andere kernverhalen te bezoeken onder begeleiding van een rondleider.

De maximale capaciteit van de Achterplaats:

  • bij een vaste zitplaats: 180 gasten
  • zonder vaste zitplaats: 135 gasten

De Achterplaats is uitsluitend te boeken buiten openingstijden van het museum.

Achterplaats
Achterplaats Foto: Ronald Tilleman

Café Laken

Buiten openingstijden van het museum is het café, eventueel samen met het terras, te boeken voor besloten evenementen. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Events via events@lakenhal.nl

Café Laken
Café Laken Foto: Ronald Tilleman