A safe and enjoyable museum visit for everyone - online tickets only
Home

Verhuur en events

OPEN VANAF 2 JUNI

Museum De Lakenhal opent haar deuren weer vanaf dinsdag 2 juni. Op dit moment is het nog niet mogelijk om ontvangsten en evenementen in het museum te organiseren, maar de op 6 mei aangekondigde versoepelingen bieden perspectief. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden om het organiseren van ontvangsten en evenementen weer op te pakken, vanzelfsprekend in lijn met de landelijke maatregelen. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Over museum de lakenhal

Het vernieuwde Museum De Lakenhal is een perfecte locatie voor uw ontvangst of evenement. Wij belichten verleden, heden en toekomst op bijzondere wijze. De Achterplaats, het Auditorium, het Atelier en de Voorplaats bieden de mogelijkheid tot het organiseren van bijzondere ontvangsten, waaronder symposia, lezingen, recepties en (walking) diners. Besloten ontvangsten kunnen zowel binnen als buiten reguliere openingstijden van het museum plaatsvinden. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Sales & Events via events@lakenhal.nl.

Auditorium

Het lichte, open Auditorium in het publieksgebied van het museum biedt plaats voor 120 zitplaatsen en leent zich bij uitstek voor lezingen en presentaties. Daarnaast biedt het Auditorium met de grote ramen prachtig uitzicht op de Singel als decor bij recepties en feesten. Het Auditorium is afzonderlijk van het museum te b(ez)oeken, maar blijft altijd uitblinken in verbondenheid door de wandbespanning van textielontwerper Aleksandra Gaca. Haar gloednieuwe en prachtige ontwerp, speciaal voor het Auditorium, zorgt niet alleen voor een perfecte akoestiek, maar draagt tevens bij aan de karakteristiek en allure van de ruimte.

Theateropstelling 120 personen
Dineropstelling 80 personen
Receptie 100 personen

Het Auditorium is zowel tijdens als buiten openingstijden te boeken.

Atelier

In het Atelier komen jong en oud samen voor workshops, schoolbezoeken en gezinsactiviteiten. Daarnaast biedt het Atelier tevens ruimte voor een lezing, vergadering of receptie voor een select gezelschap. Het Atelier is zowel afzonderlijk als in combinatie met het Auditorium te boeken.

Theateropstelling 40 personen
Dineropstelling 32 personen
Receptie 40 personen
Vergaderopstelling 32 personen

Het Atelier is zowel tijdens als buiten openingstijden te boeken.

Achterplaats

Vanaf het centrale binnenplein, de Achterplaats, zijn de vier gebouwdelen van Museum De Lakenhal zichtbaar en toegankelijk. Sporen van bijna 375 jaar bouwgeschiedenis worden daarbij in volle glorie getoond. Tijdens de openingstijden van het museum fungeert deze plek als de centrale oriëntatieruimte van de bezoeker. Buiten openingstijden leent deze overdekte binnenplaats zich uitstekend voor recepties, diners en presentaties. Naast dat deze bijzondere plek al één van de kernverhalen van Museum De Lakenhal vertelt, kunt u uw evenement verrijken door de andere kernverhalen te bezoeken onder begeleiding van een rondleider.

Theateropstelling 96 personen
Dineropstelling 100 personen
Walking diner 150 personen
Receptie 180 personen

De Achterplaats is uitsluitend te boeken buiten openingstijden van het museum.

Café Laken

Museum De Lakenhal biedt rondleidingen langs de hoogtepunten of een van de kernverhalen aan. Wilt u voor of na afloop van uw rondleiding een kopje koffie of thee en gebak? Dan kunt u, op basis van beschikbaarheid, een reservering tot 20 personen plaatsen bij cafelaken@vermaatgroep.nl. Het museumcafé is na openingstijden van het museum te boeken voor besloten evenementen. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Sales & Events.

Boekingen en meer informatie

Voor het maken van een boeking en/of het bespreken van de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Sales & Events via events@lakenhal.nl.

%>