Home

MISSIE

Het bestuur van het Lucas van Leyden Mecenaat streeft ernaar duurzame relaties te ontwikkelen tussen Museum De Lakenhal en filantropische burgers die een band voelen met Leiden in het algemeen, en met Leidse geschiedenis en kunst in het bijzonder. Het bestuur wil dit doel bereiken door particulieren en bedrijven uit Leiden en omstreken de kans te bieden een eigentijds sociaal netwerk te ontwikkelen in een bijzondere culturele en historische omgeving.

LUCAS VAN LEYDEN MECENAAT

Het Lucas van Leyden Mecenaat is een levendig netwerk voor burgers en bedrijven die Leiden in het algemeen en Museum De Lakenhal in het bijzonder een warm hart toedragen. De mecenassen hebben een belangeloze vriendschap met het museum. Ze hebben passie voor de museumcollectie en de geschiedenis van Leiden. Ze kijken nieuwsgierig met het museum mee en helpen ambitieuze plannen te realiseren. Met hun bijdragen stimuleren ze Museum De Lakenhal en maken ze daadwerkelijk het verschil. Unieke projecten, het maken van tentoonstellingen, uitbreiding van de collectie, het doen van onderzoek, en de jeugd kennis laten maken met kunst - het Lucas van Leyden Mecenaat maakt het mogelijk.

De mecenaatsleden ontmoeten elkaar met enige regelmaat in Museum De Lakenhal: bij speciaal voor hen georganiseerde events zoals het jaarlijkse mecenaatsdiner, of tijdens feestelijke borrels, previews van tentoonstellingen, lezingen en ontvangsten op maat. Hierdoor is Museum De Lakenhal een inspirerende ontmoetingsplek geworden.

Exclusive reception in the museum
Exclusive reception in the museum Exhibition 'Toverlantaarns' (Magical Lanterns) (2012)