Home

LIFF Summer Special te gast in De Meelfabriek ter gelegenheid van Global Imaginations

2 juni 2015

(Let op: dit is een gewijzigd persbericht; de volgorde van de films is namelijk gewijzigd ten opzichte van wat in een eerder stadium is gecommuniceerd.)

Tijdens de jaarlijkse LIFF Summer Special veranderen historische locaties in Leiden in prachtige openluchtbioscopen. In samenwerking met Museum De Lakenhal strijkt de LIFF Summer Special ter gelegenheid van de grote zomertentoonstelling Global Imaginations (27 juni t/m 4 oktober 2015) neer bij De Meelfabriek. Twintig toonaangevende kunstenaars uit alle continenten tonen er op uitnodiging van Museum De Lakenhal hun visie op de huidige geglobaliseerde wereld. Bezoekers kunnen in de bijzondere ambiance van het monumentale pand van 9 t/m 11 juli ’s avonds genieten van drie bijzondere films, die thematisch verbonden zijn met de expositie.

Filmbeschrijvingen

9 juli 2015: Life in a Day (Kevin Macdonald, 2011)
Misschien wel het meest ambitieuze filmproject van de laatste jaren. Via YouTube ging een oproep de wereld in om fragmenten uit het leven van alledag in te sturen. Het resultaat: 80.000 YouTube-aanmeldingen en 4.500 uur filmmateriaal van mensen uit 192 landen. Documentairemaker Kevin Macdonald vormde dit materiaal om tot prachtige documentaire die een dag van het leven van mensen over heel de wereld laat zien.

10 juli 2015: Le Havre (Aki Kaurismäki, 2011)
FilmTotaal omschrijft de film als ‘een warm bad voor de ziel’. En dat is het absoluut. Deze dramatische droge komedie vertelt het verhaal van een voormalige schrijver, Marcel Marx, die heeft zich teruggetrokken in de Franse havenstad Le Havre. Hij heeft daar een simpel en rustig bestaan, maar op een dag komt er een minderjarige allochtone vluchteling uit Afrika op zijn pad. Marcel besluit hem te helpen, ondanks alle perikelen die daaruit ontstaan.

11 juli 2015: Una Noche (Lucy Mulloy, 2012)
De hoopvolle jonge Raul droomt van een leven buiten zijn troosteloze bestaan in Havana. Op het moment dat hij wordt beschuldigd van mishandeling is zijn enige optie om te vluchten. Vluchten naar Miami, waar hij al tijden naar verlangt. Hij zet alles op alles om zijn doel te bereiken. Una Noche was geselecteerd voor de officiële competitie van het Leiden International Film Festival in 2012.

Praktische informatie

Kaarten voor de filmavonden kosten € 7,50 (incl. bezoek aan de tentoonstelling) en kunnen ter plekke worden gekocht. Op de betreffende dagen is de tentoonstelling geopend tot 22 uur (laatste bezoek: 21 uur). Het filmprogramma loopt vanaf 22.30 tot circa 00.30 uur. Gedurende de hele avond is catering voorzien op het terrein van De Meelfabriek. Locatie: De Meelfabriek, Oosterkerkstraat 16-18, Leiden

Meer informatie: globalimaginations.nl

Over het Leiden International Film Festival

Opgericht in 2006 is het Leiden International Film Festival tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. De editie in 2014 duurde tien dagen, telde 87 films uit 28 landen en had onder andere premières van Whiplash, Coming Home, Mommy, Leviathan, Wish I Was Here, Camp X-Ray, Calvary en What We Do In the Shadows. Centraal op LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek. Op het LIFF zetten deze filmmakers hun vaak eerste internationale stap, maar het zijn de grote namen van de toekomst. De tiende editie van het LIFF zal zijn van 30 oktober tot 8 november.

Over Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is hét museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Museum De Lakenhal maakt kwaliteitsvolle tentoonstellingen van (inter)nationaal belang op basis van Leidse bronnen. Het museum profileert zich als een vernieuwend netwerkmuseum en verbindt heden en verleden door bezoekers te inspireren met oude en nieuwe gezichtspunten.

Voor meer informatie
Afdeling Publiek van Museum De Lakenhal
Minke Schat Tel. 071 5165 360 / 06 11 01 88 31 of via pr@lakenhal.nl
Museum De Lakenhal, Oude Singel 32, Leiden
Afdeling Publiciteit Leiden International Film Festival
Evert de Vries. Tel. 06 19 66 16 63 of via evert@leidenfilmfestival.nl
leidenfilmfestival.nl

Beeldbank

Klik op de afbeeldingen voor download. Bij gebruik beelden altijd de fotograaf noemen. Fotograaf: Coen Bastiaanssen