Home
programma hbo & wo

Inspiratierondleiding kunst & vormgeving

Professionals uit de creatieve industrie kijken graag naar het werk van andere kunstenaars en vormgevers. Gebruik van vormen, kleuren en materialen, iedereen zoekt naar inspiratie. In de rijke collectie van Museum De Lakenhal is van alles te ontdekken. Tijdens deze themarondleiding maken de studenten kennis met kunst, vormgeving en architectuur uit verschillende tijden. Ze onderzoeken bijvoorbeeld de vormentaal en het kleurgebruik van de kunstenaars van De Stijl. En focussen op de hedendaagse kunstenaars die in opdracht van het museum werk gemaakt hebben dat aansluit bij de collectie of bij het gebouw. Vaak site specific werk, dat naadloos aansluit op de omgeving en dat zowel artistiek als functioneel moest zijn - een interessante case study.

De studenten sluiten het programma af met een eigen opdracht. Ze krijgen de tijd om een zelfgekozen kunstwerk uit de collectie van het museum om te zetten in een infographic. De museumdocent introduceert de opdracht en helpt ze bij het bepalen van een stappenplan. De opdracht dwingt de studenten heel nauwkeurig te kijken en biedt ze een totaal andere benadering van het kunstwerk. Zo willen we de studenten inspiratie bieden voor hun eigen werkpraktijk.

Deze museumles is geschikt voor studenten grafische vormgeving, webdesign en andere beeldende opleidingen.

leerdoelen

Studenten leren:

  • dat beeldende kunst en vormgeving heel verschillende uitingsvormen kunnen hebben
  • hoe je kunst kan bekijken, bespreken en interpreteren
  • door kunstenaars gemaakte keuzes in vorm, kleur en materiaal te bestuderen en bespreken
  • dat door anderen gemaakte kunst en vormgeving van vroeger en nu hen kan inspireren in de eigen werkpraktijk
  • dat ze de collectie en het interieur van Museum De Lakenhal en van andere musea kunnen gebruiken voor een moodboard

praktische informatie

Duur: 90 minuten
Prijs per groep van maximaal 30 studenten: €150 incl. museumentree

Vraag dit programma minimaal 2 weken voorafgaand aan je bezoek aan. Mail naar boekingen@lakenhal.nl of bel naar 071 516 5357.