Home
persberichten

persbericht 24 augustus 2023

Kunstroute Leiden 2023: gratis bezoek aan kunstlocaties in de stad

Tijdens Kunstroute Leiden openen meer dan 150 professionele kunstenaars hun ateliers voor publiek. Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 zijn locaties door de hele stad gratis te bezoeken tussen 12 en 18 uur. Er zijn dit jaar vier afhaalpunten voor de papieren routekaart. Ook is er een speciale routekaart met activiteiten voor kinderen.

Van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerk tot straatkunst – de Kunstroute is hét evenement voor beeldende kunst in Leiden. Alle deelnemers zijn te vinden op lakenhal.nl/kunstroute.

Bezoekers kunnen een eigen route uitstippelen langs galeries, ateliers en meer. Er zijn meer dan 150 kunstenaars om uit te kiezen. Nieuwe deelnemers zoals de broers van Zerrou Art of Frances Rompas. En deelnemers vanaf het eerste uur, zoals beeldend kunstenaar Peter Zuur, Ludy Feyen, Jos Agasi en Simone van Olst.

Routekaart

Papieren routekaarten zijn dit jaar verkrijgbaar op vier locaties:

Museum De Lakenhal (vanaf 17 september) Oude Singel 32, Leiden VVV Leiden (vanaf 17 september) Stationsweg 26, Leiden Galerie Café Leidse Lente (alleen tijdens kunstrouteweekend) Haagweg 4, Leiden Beeldhouwatelier Simone van Olst (alleen tijdens kunstrouteweekend) Kenauweg 17, Leiden

Kinderkunstroute

De Cultuurcoaches hebben dit jaar ook een speciale routekaart voor kinderen gemaakt, in nauwe samenwerking met Museum De Lakenhal. Hierop zijn alle locaties te vinden met activiteiten voor jonge bezoekers. De kinderkunstroutekaart is tijdens het kunstrouteweekend gratis af te halen bij bovenstaande afhaalpunten.

Over de kunstroute

De Leidse Kunstroute is een podium voor de beeldende kunstenaars van de stad en trekt elk jaar zo'n vijfduizend bezoekers. Het evenement is voor iedereen die meer wil weten over het werk van kunstenaars, die overweegt kunst te kopen of aan de slag wil tijdens een workshop of cursus.

OVER MUSEUM DE LAKENHAL

Museum De Lakenhal is het stadsmuseum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van Leiden. Net als de stad combineert het museum een klassieke uitstraling met een eigentijds en eigenzinnig karakter.

NOOT VOOR REDACTIE | NIET VOOR PUBLICATIE

Benieuwd naar specifieke kunstenaars, locaties en activiteiten? Of andere vragen? Neem contact op met projectleider Resi van der Ploeg, r.van.der.ploeg@lakenhal.nl of 06 43 46 54 46 .

BEELDMATERIAAL