Home

Vacature medewerker beveiliging

36 uur, max € 3.030,00 (schaal 4)

WIJ gaan ons team versterken! We zoeken collega’s die dienstverlenend zijn én oog op de veiligheid houden. Ben je een beveiliger met een servicegerichte instelling? Heb je affiniteit met cultuur en musea, heb je ervaring in een dienstverlenende omgeving, sta je bezoekers graag te woord, en werk je graag goed samen met je collega’s? Solliciteer dan bij Museum De Lakenhal.

WAT GA JE PRECIES DOEN? Museum De Lakenhal heet iedereen welkom. Binnen het team Beveiliging zorg je enerzijds voor de gastvrijheid en anderzijds voor de veiligheid van bezoekers, collega’s, collectie en gebouw. Je bent als gastvrouw/-heer in staat om binnen dit spanningsveld te acteren. In het museum en het publieksgebied ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de bezoekers en de orde en netheid. Je bent opmerkzaam en proactief, behulpzaam, in staat om onregelmatigheden te signaleren en kan corrigerend optreden. Vanuit de beveiligingsloge voer je cameratoezicht uit binnen de museale ruimtes en begeleidt je collega`s op de werkvloer. Je houdt toezicht op in- en uitgaande personen en goederen en verzorgt in het algemeen de toegangscontrole. Als beveiliger in het museum ben je verantwoordelijk voor het lopen van surveillance-, brand-, sluit- en controlerondes. Je bent lid van de BHV organisatie en hebt een rol in het beheer van de Brandmeldinstallaties. Daarnaast verleen je hand- en spandiensten en assisteer je bij diverse werkzaamheden wanneer de overige werkzaamheden dit toelaten.

JIJ kunt acteren binnen het spanningsveld van beveiliging en gastvrijheid. Ook ben je representatief en heb je affiniteit met cultuur, hostmanship en dienstverlening. Je kan goed samenwerken met verschillende collega’s. Daarbij heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, immers de veiligheid van onze bezoekers en de collectie is ten dele van jou afhankelijk. Daarom ook vragen we van jou stressbestendigheid en besluitvaardigheid. Je bent fysiek in staat om langere tijd te zitten/staan/lopen en je bent flexibel inzetbaar, waaronder in weekenden en op avonden. De inzet kan gevraagd worden van maandag t/m zondag en regelmatig tijdens avondopenstellingen. Je wordt ingeroosterd, waarbij verwacht wordt dat je flexibel inzetbaar bent.

VERDER VRAGEN WIJ VAN JOU:

 • Minimaal een Beveiliger 2-diploma.
 • Een uitstekende mondelinge beheersing van de Nederlandse en een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Ervaring in het uitvoeren van beveiligingstaken en het werken binnen een dienstverlenende omgeving.
 • Ervaring in het bedienen van complexe brand-/ beveiligingssystemen en CCTV.
 • Je bent in bezit van geldig BHV- en EHBO-diploma of bereid dit te halen.
 • Kennis van MS-Office.

ONS AANBOD is een uitdagende en afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is.

Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 36 uur en een salaris, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, van maximaal € 3.030,00 (schaal 4) bruto bij een werkweek van 36 uur. Naast je salaris krijg je ook weekendtoeslagen op zaterdagen, zondagen en feestdagen.
 • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband.
 • Een team met betrokken en resultaatgerichte collega's.
 • Pensioenregeling via het ABP en een reiskostenvergoeding.
 • Museum De Lakenhal is onderdeel van de Gemeente Leiden. Je valt onder de rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de CAO voor gemeenteambtenaren.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05 % krijg je bovenop je salaris.

ENTHOUSIAST geworden? Graag zien we je sollicitatie (motivatiebrief en cv) uiterlijk 4 juni 2023 tegemoet. Je kunt solliciteren via de website van de Gemeente Leiden. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 5 en 12 juni.

Museum De Lakenhal is er voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Stefan Witteveen, via 071 – 516 5379 of via s.witteveen@lakenhal.nl.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via 06-5275 7940. Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

MUSEUM DE LAKENHAL is het museum voor kunst en geschiedenis van Leiden. Onze collectie reikt van hoogtepunten uit de oude kunst met Lucas van Leydens Laatste Oordeel, moderne klassiekers van De Stijl, bijzondere voorbeelden van kunstnijverheid, tot hedendaagse kunstopdrachten van kunstenaars als Erwin Olaf, Iemke van Dijk, Mark Dion, Marjan Teeuwen en Atelier Van Lieshout. Daarnaast wordt het bewogen verleden van de stad en de geschiedenis van de lakenindustrie belicht in de verschillende collectiepresentaties.

Als museum willen we een plek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. We voelen ons verbonden met onze stedelijke omgeving én staan midden in de wereld. We geloven in de kracht van kunst, de bijzondere ruimtelijke ervaring in ons museumgebouw, de ontmoeting met het echte object en de rijke verhalen die onze collectie in zich draagt. Als stadsmuseum bouwen we mee aan het open en creatieve karakter van onze omgeving door met kunst en geschiedenis, ruimte te geven aan grote en kleine verhalen.