Home
activiteit

memorabel

Dementievriendelijke rondleidingen en workshops

Eerstvolgende rondleiding: donderdag 2 juni


Iedere eerste donderdag van de maand kunnen mensen met dementie en hun dierbaren terecht voor een gratis Memorabel-rondleiding of -workshop. Elke maand is er iets nieuws te zien, doen en ontdekken aan de hand van een wisselend thema.

Kom je naar een Memorabel-rondleiding?

Onder begeleiding van een speciaal hiervoor getrainde rondleider en vrijwilliger bekijk je tijdens een Memorabel-rondleiding een klein aantal museumobjecten waarover je met elkaar in gesprek gaat. Kennis van de collectie is daarvoor geen vereiste; tijdens Memorabel staat het genieten van kunst, geschiedenis én elkaar centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen, brengen je samen de museumobjecten tot leven. De rondleider helpt je daarbij op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten.

Kom je naar een Memorabel-workshop?

Geïnspireerd op een werk uit de collectie ga je tijdens een Memorabel-workshop in ons goed uitgeruste Atelier aan de slag met een specifieke creatieve techniek. De focus ligt tijdens de workshop niet op een perfect eindresultaat, maar op het werken met verschillende zintuigen en plezier hebben met elkaar tijdens het maakproces. Creatieve ervaring is geen vereiste! De workshops worden ontwikkeld en begeleid door speciaal hiervoor opgeleide workshopdocenten, die zelf naast hun werk in Museum De Lakenhal hun eigen kunstenaarspraktijk hebben.

Praktische informatie over de eerstvolgende keer:

Datum: donderdag 2 juni
Soort programma: rondleiding, thema 'liefde'
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Maximum aantal deelnemers: 10 (5 mensen met dementie en 5 begeleiders)
Prijs: €0,-, dankzij Fonds 1818 en Stichting De Carolusgulden kunnen we deze rondleidingen en workshops voorlopig gratis aanbieden.
Aanmelden: graag vooraf reserveren via boekingen@lakenhal.nl of 071 516 5357

In 2022 kun je op de volgende data terecht:

Donderdag 2 juni - rondleiding, thema 'liefde'
Donderdag 7 juli - workshop, thema 'olieverf'
Donderdag 4 augustus - rondleiding, thema 'Christa Ehrlich'
Donderdag 1 september - workshop, thema maken we nog bekend
Donderdag 6 oktober - rondleiding, thema 'Leidens Beleg & Ontzet'
Donderdag 3 november - workshop, thema maken we nog bekend
Donderdag 1 december - rondleiding, thema 'naar buiten'

Voor groepen op andere momenten

Wil je komen met een groep van maximaal 10 personen, bijvoorbeeld vanuit een ontmoetingscentrum, dagbesteding of zorginstelling? Boek dan een rondleiding of workshop op een dag en tijd naar keuze. Klik hier voor meer informatie.

Memorabel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Stichting De Carolusgulden.

Foto: Taco van der Eb
Foto: Taco van der Eb