Home

Museum De Lakenhal verwelkomt 10.000ste bezoeker

Na een succesvolle openingsweek en openingsfestival, heeft Museum De Lakenhal in Leiden op vrijdag 28 juni haar 10.000ste bezoeker verwelkomd. Het museum werd 19 juni door Zijne Majesteit de Koning geopend en ging op 20 juni weer open voor publiek. De eerste 8 dagen bezochten 10.000 bezoekers het museum.

De 10.000ste bezoeker, Michiel en Marjoke Santman uit Haarlem werden verwelkomd door directeur Meta Knol die hun het museumboek overhandigde. ‘Wat is het schitterend geworden! Het oude en het nieuwe is ontzettend mooi gecombineerd, waardoor het geheel precies in balans is.’

Het museum heeft dankzij de restauratie en uitbreiding verschillende tijdlagen en daarmee gebouwdelen, volgens het principe ‘eenheid in verscheidenheid’, opnieuw aan elkaar verbonden. In het prachtig gerestaureerde museumcomplex is een rijke keuze uit de collectie beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis te zien aan de hand van acht kernverhalen.

Museum De Lakenhal wil zoveel mogelijk verschillende mensen met nieuwe ogen naar het Leidse verleden laten kijken. Museum De Lakenhal is een inclusief, gastvrij museum waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, culturele of maatschappelijke achtergrond of beperking.