Home
nieuws

Nieuwsbericht | 2 juli 2024

Maar liefst 165 kunstenaars en galeries doen mee aan Kunstroute Leiden

Deelnemers openen op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 hun deuren

In het derde weekend van september staat de dertigste editie van Kunstroute Leiden gepland. Dit gratis evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit Leiden en daarbuiten. Met maar liefst 165 deelnemers, verspreid over de hele stad, geeft de route ook in 2024 weer een breed beeld van de kunst die in Leiden gemaakt wordt. Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 van 11.00 tot 17.00 uur zijn alle locaties geopend voor publiek.

Over Kunstroute Leiden

Kunstroute Leiden begon in 1994 als een initiatief van de Leidse kunstenaar Frank Kappé en is na dertig edities uitgegroeid tot een onmisbaar cultureel evenement in Leiden. Jaarlijks komen via de Leidse Kunstroute duizenden bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking met beeldende kunst. Daarnaast is dit een belangrijk moment voor Leidse professionele kunstenaars, galeries en kunstenaarsinitiatieven om zich te presenteren aan het publiek. Een overzicht van alle deelnemers van dit jaar is te vinden op lakenhal.nl/kunstroute.

Kunstroute Leiden 2023
Kunstroute Leiden 2023 Foto: Patricia Nauta

Kunstroute Scholenproject

Van 4 tot en met 19 september vindt, net als vorige jaren, het Kunstroute Scholenproject plaats, bedoeld voor groepen 7 en 8 van basisscholen uit de regio. Klassen krijgen een interactieve rondleiding door Museum de Lakenhal en een workshop van een deelnemende kunstenaar. Het thema is dit jaar Met oog voor detail. Tijdens het scholenproject leren de leerlingen met aandacht kijken – uitdagend in een wereld waarin van hen wordt gevraagd op hoge snelheid tal van beelden te verwerken. Scholen kunnen zich tussen 19 juni en 9 juli 2024 aanmelden via boekingen@lakenhal.nl.

Kinderkunstroute

Ook organiseert Cultuurcoaches Leiden dit jaar wederom een Kinderkunstroute. Het doel is om kinderen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met kunst en het beroep van kunstenaar. De Kunstroute is hiervoor de uitgelezen gelegenheid. Het laatste nieuws over de Kinderkunstroute is te vinden op lakenhal.nl/kunstroute.

Kunstroute Leiden 2023
Kunstroute Leiden 2023 Foto: Patricia Nauta