Home

19 november 2019

Prikkelarme openstelling ‘Jonge Rembrandt’ in Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal organiseert op maandag 25 november 2019 een speciale prikkelarme openstelling voor mensen die behoefte hebben aan een rustiger museumbezoek. Van 13.00 tot 17.00 uur is de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ te bezoeken voor mensen die prikkels op een andere manier verwerken.

Een bezoek aan een museum kan vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Dit geldt vooral voor mensen die bijvoorbeeld door autisme, niet-aangeboren hersenletsel, ziekte of een beperking prikkels op een andere manier verwerken. Daarom organiseert Museum De Lakenhal op maandag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur een speciale prikkelarme openstelling voor mensen die behoefte hebben aan een rustiger museumbezoek.

Coördinator Publieksprogramma Anouk Heesbeen – de Vos over de prikkelarme openstelling: ‘We vinden het belangrijk dat iedereen zich in Museum De Lakenhal welkom voelt – ook mensen die om wat voor reden dan ook niet meekunnen in de reguliere bezoekersstroom. We maken met deze eerste prikkelarme openstelling een mooie stap in de richting.” Het is voor het eerst dat het museum een prikkelarme openstelling organiseert. Het museum heeft de ambitie om dit in de toekomst vaker te doen.

Tijdens de prikkelarme openstelling is de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ exclusief geopend, de rest van het museum is gesloten. Voor bezoekers worden de volgende voorzieningen getroffen:
• Slechts 12 bezoekers per tijdslot (er zijn in totaal 5 tijdslots beschikbaar)
• Een speciaal ingerichte rustruimte om bij te komen
• Ontvangst en begeleiding door gastheren en -vrouwen
• Rondleiders die op verzoek toelichting geven
• Krukjes en oordopjes om mee te nemen op zaal
• Aangepaste belichting

Kaarten voor de prikkelarme openstelling kosten €7,50 per persoon. Klik hier voor meer informatie en om tickets te reserveren.