Home

Museum De Lakenhal blikt terug op succesvol weekend

Ruim 5000 bezoekers bij 27e editie Leidse Kunstroute

De 27e editie van de Leidse Kunstroute, die afgelopen weekend plaatsvond, heeft meer dan 5000 bezoekers getrokken. Kunstliefhebbers en nieuwsgierigen van binnen en buiten de stad bezochten de 165 ateliers, gingen in gesprek met kunstenaars en kochten werk van hen aan.

Organisator Museum De Lakenhal is erg blij met de hoge opkomst. ‘We hebben gezien dat mensen ondanks de coronaperiode graag een kijkje achter de schermen bij Leidse kunstenaars wilden nemen,’ aldus Resi van der Ploeg, vanuit het museum verantwoordelijk voor de organisatie van de Kunstroute. ‘Mensen maakten dankbaar gebruik van de digitale plattegrond, waarmee ze handig hun route langs de ateliers konden uitstippelen. We zijn erg dankbaar dat alle kunstenaars hun deuren weer voor de Kunstroute wilden openen.’

Goede spreiding

Mede dankzij de grote hoeveelheid te bezoeken locaties was het publiek goed verspreid over de binnenstad en daarbuiten. Fietsend, wandelend en zelfs varend werd de atelierroute door de bezoekers afgelegd. Populaire locaties waren onder meer het voormalige Stadsbouwhuis, de Kaasmarktschool en Haagweg 4 - allemaal grote locaties, waar meerdere ateliers te vinden waren. Ook individuele ateliers werden goed bezocht. Alle deelnemers en hun werk zijn nog tot eind dit jaar te bewonderen op de website van Museum De Lakenhal en via kunstrouteleiden.nl.

Over Kunstroute Leiden

De eerste editie van de Leidse Kunstroute werd in 1994 georganiseerd door één kunstenaar die zo’n dertig collega’s aanspoorde om de atelierdeuren te openen voor het publiek. Inmiddels is de Kunstroute uitgegroeid tot een van de grootste culturele evenementen van Leiden. Met dit weekend biedt Museum de Lakenhal een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten: van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van sieraden tot performances.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie contact op met Resi van der Ploeg, projectleider Kunstroute Leiden, via r.van.der.ploeg@lakenhal.nl of 071 516 79 65.

Foto: Patricia Nauta