Home
activiteit Vriendenvereniging VBL

De Leidse Kunst en Natuur show

vrijdag 17 juni 2022, 20.15 uur in de Stadsgehoorzaal Leiden

Bestel je tickets

Als kunst en natuur samenkomen, ontstaat altijd iets moois. Op vrijdag 17 juni 2022 begint een nieuwe Leidse traditie. De Vrienden van de Leidse Hortus, Vriendenvereniging VBL van Museum de Lakenhal en Stadsgehoorzaal Leiden presenteren dan samen voor de eerste keer De Leidse Kunst & Natuur Show.

De Leidse Kunst & Natuur Show is een theater-talkshow met een mix van natuur, kunst, wetenschap, muziek en filosofie. Een avond uit mét inhoud! Op het programma staan interviews, live muziek, een flitscollege, performances, een video-animatie en een filosofische column. De show wordt gepresenteerd door theatermaker en presentator Lucas de Man.

Sprekers

Lucas de Man ontvangt botanisch denker Norbert Peeters, kunstenares Inge Meijer, plantenbioloog Ive de Smet (Universiteit Gent) en kunsthistoricus David Vergauwen. Ook treden kunstenaar Teun Castelein, wetenschapsanimator Bruno van Wayenburg, Johannes Leertouwer & Friends en kunstfluiter Geert Chatrou op.

Eerbetoon

Deze voorstelling is een eerbetoon aan Carla van Steijn (1925-2018). Zowel de Vrienden van de Leidse Hortus als de Vriendenvereniging VBL ontvingen in 2019 uit haar erfenis een grote gift. Mevrouw Van Steijn was lid van beide. Ze had een brede culturele belangstelling en kennis, reisde veel en sprak meerdere talen, was zeer belezen en had een diepgaande belangstelling en liefde voor muziek, schilderkunst, architectuur en natuur.

Nieuwe traditie

De Leidse Kunst & Natuur Show wordt op 17 juni 2022 voor het eerst georganiseerd. Het idee is om hier een tweejaarlijks evenement van te maken. Elke show krijgt een eigen invulling, waarbij steeds de relatie tussen kunst en natuur centraal staat: hoe die twee met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. Zo willen de Vrienden van de Leidse Hortus, Vriendenvereniging VBL van Museum de Lakenhal in samenwerking met Stadsgehoorzaal Leiden de gedachte aan Carla van Steijn levend houden.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 17 juni
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Stadsgehoorzaal Leiden
Prijs: 17,50
Aanmelden: bestel je ticket bij de Stadsgehoorzaal Leiden

Vriend worden Vrienden zijn al meer dan een eeuw onmisbaar voor Museum De Lakenhal. Ruim 230 bijzondere museumobjecten werden sinds 1918 geschonken door of verworven met steun van de vriendenvereniging VBL. Wil je ook bijdragen aan restauraties, nieuwe aankopen of gewoon meer betrokken zijn bij het museum? 

Word vriend van Museum De Lakenhal