Home

Theatergroep Lichtbende voor het laatst in Museum De Lakenhal

05 juli 2012

Zaallicht uit en toverlantaarns aan: op zondag 8 juli treedt Lichtbende voor de laatste keer op in het Leidse Museum De Lakenhal. Met live muziek, ouderwetse toverlantaarns en handgemaakte attributen roepen de theatermakers een betoverende wereld op die doorwerkt tot ver buiten het projectielaken.

Tijdens de Leidse Museumnacht van 30 juni zorgde het gezelschap al voor verwondering bij jong en oud toen zij vogels, vissen en andere figuren op de klanken van een mini-draaiorgel en een trombone door de donkere museumzaal lieten vliegen. Het publiek viel tijdens de verschillende voorstellingen van de ene verbazing in de andere: de toverlantaarn, een 17de-eeuwse uitvinding van Christiaan Huygens, heeft dankzij Lichtbende een compleet nieuwe betekenis gekregen. Nu is de laatste kans om originele lanterna magica in actie te zien in combinatie met de gelijknamige tentoonstelling Toverlantaarns (t/m 13 augustus). Kijk op lakenhal.nl voor meer informatie en een trailer van de voorstelling.

Voorstelling Lichtbende: KlikKlak

Zondag 8 juli 2012, 13.30 & 15.00 uur
Duur: 1 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Toegang gratis (excl. museumentree)

Noot voor de redactie

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Museum De Lakenhal maakt kwaliteitsvolle tentoonstellingen van (inter)nationaal belang op basis van Leidse bronnen. Het museum profileert zich als een vernieuwend netwerkmuseum en verbindt heden en verleden door bezoekers te inspireren met oude en nieuwe gezichtspunten.

Informatie

Afdeling Publiekszaken
pr@lakenhal.nl