Home

Toverlantaarn-plaatjes in Museum De Lakenhal Leiden

13 december 2010

In de kerstvakantie presenteert Museum De Lakenhal een ouderwetse voorstelling voor jong en oud. Op woensdag 22 december is er tussen 11.30 en 15.30 een doorlopende voorstelling met toverlantaarns.

De ‘laterna magica’s’ maken deel uit van de vroegste collectiestukken van De Lakenhal. De verzameling die was bedoeld ter vertoning aan volwassenen, bestaat uit voorstellingen van ambachten en menselijke figuren. Daarnaast bezit het museum, uit latere schenkingen, ook toverlantaarnplaatjes voor gebruik in de kinderkamer.

Elisabeth Waagmeester-Wagenaar en Joost Waagmeester laten kinderen kennismaken met deze ouderwetse vorm van vermaak. De voorstelling is vooral voor kinderen erg leuk maar de hele familie is natuurlijk welkom. Vanaf 11.30 start op ieder half uur een korte voorstelling waar Indianen, stierenvechters, kamelen en apen de hoofdrol in spelen. Toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Voor kinderen tot 18 jaar is de entree geheel gratis.

Noot voor de redactie

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Museum De Lakenhal maakt kwaliteitsvolle tentoonstellingen van (inter)nationaal belang op basis van Leidse bronnen. Het museum profileert zich als een vernieuwend netwerkmuseum en verbindt heden en verleden door bezoekers te inspireren met oude en nieuwe gezichtspunten.

Informatie

Afdeling Publiekszaken
pr@lakenhal.nl