Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

Art Rocks

Museum De Lakenhal doet voor het eerst mee aan muziekcompetitie Art Rocks. Deze landelijke competitie daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren.

Art Rocks in Museum De Lakenhal

Uit de collectie van Museum De Lakenhal zijn de volgende zeven werken geselecteerd waarop deelnemers hun track hebben kunnen inspireren: Drieluik met het Laatste Oordeel (ca. 1526-27, Lucas van Leyden), Vooruit (2014, Atelier Van Lieshout), Contra-compositie VII (1924, Theo van Doesburg), Liberty (2011, Erwin Olaf), Vlaamse kermis (1934, Tinus van Doorn), Stoeiend paar (1660, Jan Steen), Preparations (2009, Roy Villevoye). Alle werken zijn op zaal te zien.

De inzendingen

Muzikanten uit alle genres hebben hun nummer ingezonden voor de muziekcompetitie. Uit alle inzendingen selecteerde de vakjury 98 acts die tijdens de 14 museumrondes live op zaal bij het kunstwerk spelen in één van de 15 deelnemende musea. De beste acht acts strijden tijdens de finale in poppodium Paradiso. Alle inzendingen geinspireerd op een werk uit Museum De Lakenhal zijn hier te bekijken.

Over de competitie

Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus – 22 november 2020 hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury 98 acts die tijdens de 14 museumrondes live op zaal bij het kunstwerk spelen in één van de 15 deelnemende musea. De beste acht acts strijden tijdens de finale in poppodium Paradiso.

Wat de muzikanten kunnen winnen?

  • Een optreden in het museum, naast het gekozen kunstwerk
  • De finalisten van de museumrondes maken kans op een optreden in Paradiso
  • De winnaar krijgt een geldprijs van €1000

Voor het laatste nieuws over ART ROCKS 2020 check www.artrocks.nl. Blijf ook op de hoogte via Facebook en Instagram. #ArtRocks2020