Home

BANKGIRO LOTERIJ SCHENKT 1 MILJOEN EURO AAN MUSEUM DE LAKENHAL

6 februari 2013

De BankGiro Loterij heeft dinsdagavond 5 februari op het Goed Geld Gala de schenking van €1.000.000 aan Museum De Lakenhal in Leiden bekend gemaakt.

BIJDRAGE BANKGIRO LOTERIJ

Het Leidse Museum De Lakenhal heeft van de BankGiro Loterij een bijdrage van €1.000.000 ontvangen ten behoeve van restauratie van het bijzondere Rijksmonument de Laecken-Halle (1641), waarin het museum sinds 1874 gevestigd is. Met deze impulsbijdrage van de BankGiro Loterij is opnieuw een belangrijke stap gezet in de realisatie van de langgekoesterde wens tot restauratie van Museum De Lakenhal. Eerder stelde de Gemeente Leiden een bedrag van 13,5 miljoen euro beschikbaar.

Directeur Meta Knol: “Wij zijn ontzettend gelukkig met deze bijdrage, een geweldige opsteker in een economisch moeilijke tijd. Met deze eenmalige financiering van € 1.000.000 kan Museum De Lakenhal een belangrijke stap zetten richting een duurzame en kwaliteitsvolle restauratie en aanpassing van het gebouw naar de eisen van deze tijd. We verheugen ons op een succesvolle samenwerking met de BankGiro Loterij.”

INVESTEREN IN CULTUUR

De restauratie van Museum De Lakenhal is een project van de gemeente Leiden. Wethouder Jan-Jaap de Haan: “Leiden blijft investeren in haar cultuursector. Dat heeft een gunstig effect op de aantrekkingskracht van onze stad. Museum De Lakenhal is onlosmakelijk verbonden met Leiden. Het rondkrijgen van het totale financieringspakket is een belangrijke volgende stap in de restauratieplannen. Naast gemeentelijke financiering van € 13,5 miljoen zet het museum zich actief in om externe fondsen te werven door middel van particulier mecenaat, fondsenwerving en sponsoring.”

MUSEUM DE LAKENHAL

Museum De Lakenhal is het museum van kunst en geschiedenis in Leiden, met een hoogwaardige collectie van (inter)nationaal belang. Het museum maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg en Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.

DE BANKGIRO LOTERIJ

Door mee te spelen met de BankGiro Loterij steunen deelnemers alle vormen van cultuur in Nederland en maken zij kans op prijzen. In 2012 kochten zij loten voor in totaal 128.418.493 euro. De helft daarvan is bestemd voor cultuur. De loterij kan zo 64.209.247 euro schenken aan vele culturele organisaties, de andere helft is bestemd voor het prijzenpakket van de loterij en voor operationele kosten. www.bankgiroloterij.nl