Home
activiteit

College op Zondag: De hardnekkigheid van de hoop

Zondag 7 januari van 11.00 tot 12.30 uur

Tijdens dit College op Zondag duiken we dieper in de verhalen achter de tentoonstelling De hardnekkigheid van de hoop. Kunstenaar Hans de Bruijn neemt ons mee in de kunsthistorische achtergronden bij zijn werk en geeft een bijzondere inkijk in het maken van de schilderijenserie De hardnekkigheid van de hoop. Vervolgens gaan kunstenaars Anjet van Linge, Sophia Blyden en Hans de Bruijn in gesprek. Zij zijn de drie kunstenaars die samen de tentoonstelling De hardnekkigheid van de hoop vormen. Wat betekent hoop in hun werk? En wat verbindt hen?

Korte film over hoop

Tijdens deze editie van College op Zondag wordt ook een korte film vertoond, gemaakt door Lode Guillén, student aan kunst- en filosofieacademie Dadakademia. Hierin vertellen verschillende mensen over wat hoop voor hen betekent, onder wie Hans de Bruijn en Lakenhal-conservator Nicole Roepers. De film maakt onderdeel uit van het jaarprogramma van Dadakademia, onderdeel van Studio Moio, over hoop.

OVER COLLEGE OP ZONDAG

College op Zondag is een verdiepend programma bij de collectie van Museum De Lakenhal. In de vorm van een lezing, interview of tweegesprek duiken we samen met onze conservatoren en gastsprekers dieper in de kunsthistorische en historische verhalen van Museum De Lakenhal. Hoe gaat de restauratie van een collectiestuk in z’n werk? Wat valt er te vertellen over deze nieuwe aanwinst? En op welke manier speelt digitale kennis een rol in beheer van de collectie?

College op Zondag vindt plaats in het Auditorium van Museum De Lakenhal van 11.00 tot 12.30 uur. Toegangsprijs is € 5,-. Wil je daarna het museum bezoeken, dan koop je een toegangsticket aan de kassa. Colleges op Zondag zijn gratis voor Vrienden, Jong Mecenassen en Mecenassen.

bestel je ticket