Home
activiteit

College op Zondag: Leidens Beleg en Ontzet

Zondag 1 oktober van 11.00 tot 12.30 uur

Let op: dit College op Zondag is uitverkocht.

College op Zondag staat op 1 oktober in het teken van het bijzondere historiestuk Liberty – pest en honger tijdens Leidens beleg. In 2011 gaven Museum De Lakenhal en de Universiteit Leiden gezamenlijk de opdracht aan kunstenaar-fotograaf Erwin Olaf om een nieuw historiestuk te maken, gewijd aan het Beleg en Ontzet van Leiden in 1574. Na de filmvertoning van de making of gaan conservator geschiedenis Jori Zijlmans en conservator actuele kunst Nicole Roepers (beiden Museum De Lakenhal) in gesprek over het historische én hedendaagse beeld dat Erwin Olaf creëerde. Op welke manier gebruikte Olaf nieuwe historische inzichten over het Leidens beleg tijdens het maken van dit werk? Hoe ging de casting in z’n werk? En hoe waren de fotosessies in de Pieterskerk?

Tijdens dit college zullen we ook uitgebreid stilstaan bij de kunstenaar die Erwin Olaf was en de betekenis van zijn werk in onze collectie.

OVER COLLEGE OP ZONDAG

College op Zondag is een verdiepend programma bij de collectie van Museum De Lakenhal. In de vorm van een lezing, interview of tweegesprek duiken we samen met onze conservatoren en gastsprekers dieper in de kunsthistorische en historische verhalen van Museum De Lakenhal. Hoe gaat de restauratie van een collectiestuk in z’n werk? Wat valt er te vertellen over deze nieuwe aanwinst? En op welke manier speelt digitale kennis een rol in beheer van de collectie?

College op Zondag vindt plaats in het Auditorium van Museum De Lakenhal van 11.00 tot 12.30 uur. Toegangsprijs is € 5,-. Wil je daarna het museum bezoeken, dan koop je een toegangsticket aan de kassa. Colleges op Zondag zijn gratis voor Vrienden, Jong Mecenassen en Mecenassen.

bestel je ticket