Home
activiteit

College op Zondag: Rembrandts vier zintuigen

Zondag 3 maart van 11.00 tot 12.30 uur

Tijdens College op Zondag duiken we dieper in de (kunst)historische verhalen bij de collectie. Op 3 maart staan Rembrandts vier zintuigenschilderijen centraal. Samen met conservator van het Rembrandthuis Nathalie Maciesza proberen we Rembrandt beter te leren kennen. Voor het Rembrandthuis maakte ze samen met Hoofd Collectie en Educatie Epco Runia de tentoonstelling Framing Rembrandt. Tijdens deze ochtend neemt ze ons mee in de verschillende manieren waarop Rembrandt door de eeuwen heen getypeerd werd. Was hij een man van het volk, een tegendraadse kunstenaar, een miskend genie of een heilige?

Conservator oude kunst van Museum De Lakenhal Janneke van Asperen legt vanuit deze verschillende typeringen de relatie met de vier vroege werken van Rembrandt, de vier zintuigenschilderijen. Welke typering van Rembrandt past hier het beste?

OVER COLLEGE OP ZONDAG

College op Zondag is een verdiepend programma bij de collectie van Museum De Lakenhal. In de vorm van een lezing, interview of tweegesprek duiken we samen met onze conservatoren en gastsprekers dieper in de kunsthistorische en historische verhalen van Museum De Lakenhal. Hoe gaat de restauratie van een collectiestuk in z’n werk? Wat valt er te vertellen over deze nieuwe aanwinst? En op welke manier speelt digitale kennis een rol in beheer van de collectie?

Praktische informatie


Datum: Zondag 3 maart
Tijd: van 11.00 uur tot 12.30 uur
Locatie: in het Auditorium van Museum De Lakenhal
Prijs: € 5,- (Gratis voor Vrienden, Jong Mecenassen en Mecenassen)

Wil je na het college het museum bezoeken, dan koop je een toegangsticket aan de kassa.

bestel je ticket