Home

DOOSMENS

uncultured (Dina Al-Hamdany, Elisa Heath en Max Bernaerts)

De wereld om ons heen raast maar door. Elke dag worden we overweldigd door een veelheid aan prikkels, verplichtingen en zorgen. Hoe kunnen we ons terugtrekken uit al die vluchtigheid en onszelf een moment van rust gunnen?

Daartoe dienen deze dozen, waarin je je hoofd kunt steken voor een welverdiende portie maatschappijtherapie. Afgezonderd van de wereld, zonder zicht, komen je gedachten tot rust. De geluidsgolven halen je uit je dagelijkse sleur. Hoelang je wilt dat de therapiesessie duurt, dat is helemaal aan jou.

Toch voelt het verblijf in de doos misschien niet helemaal comfortabel. Wellicht voel je je bekeken, een buitenstaander die stilstaat waar anderen doorgaan. Zelfs in deze afzondering zijn er mogelijk ogen op je gericht, of het nu is uit nieuwsgierigheid, afgunst of bewondering omdat jij wel op de pauzeknop weet te drukken. Want zoals dat in onze maatschappij werkt, willen we altijd meer - vaak precies van datgene wat we niet hebben.

"In deze installatie sluit je je letterlijk even af van de rat race. Een simpele en poëtische oplossing, en tegelijkertijd effectief."

  • de jury van If Things Grow Wrong

over de makers

Dina Al-Hamdany, Elisa Heath en Max Bernaerts studeren Bouwkunde aan de TU Delft. Samen vormen zij uncultured. Hun missie is om de gewone mens, zijzelf inbegrepen, in aanraking te laten komen met cultuur. Dat vatten zij breed op: het mag gaan om kunst, muziek, kleding en installaties, maar ook om creatieve vaardigheden. Op die manier wordt iedereen cultured.

Foto: Taco van der Eb
Foto: Taco van der Eb

If Things Grow Wrong

Doosmens is onderdeel van de tentoonstelling If Things Grow Wrong. We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? De expositie over groeiverslaving is te zien vanaf 15 oktober in Museum De Lakenhal.

meer over de tentoonstelling bestel je tickets