Home
programma voortgezet onderwijs

Examenrondleiding

Oefenen voor het CSE Kunst Algemeen

De collectie van Museum De Lakenhal biedt talloze ingangen om te oefenen voor de examens voor het vak Kunst Algemeen. De stijve wollen jakjes van Leids laken naast de vloeiende jurk van Nieuw Leids Laken van Edwin Oudshoorn. Roy Villevoyes Preparations tussen de drieluiken met christelijke voorstellingen uit de middeleeuwen of vroege renaissance. Museum De Lakenhal heeft een gedroomde examenopstelling!

Tijdens de Examenrondleiding dagen we je leerlingen uit om in te brengen wat ze al weten, helpen we ze om hun perspectief en kennis uit te breiden en laten we ze oefenen met kunsthistorische kennis en terminologie. Het feit dat leerlingen in het museum voor een echt werk staan, en ze hardop denkend kunnen uitproberen of ze de examenstof een beetje onder de knie hebben, is winst op zich. Wat zie je? Welke informatie kun je uit een kunstwerk halen? In het werk zelf ligt de sleutel voor de beantwoording van examenvragen. Dát gaat jouw groep in het museum ervaren. En ze gaan daarna vol vertrouwen het CSE in!

Deze museumles is geschikt voor de klassen 5 havo en 6 vwo. Het programma passen we aan het niveau van de leerlingen aan.

leerdoelen

De leerlingen leren:
• hoe typische examenvragen zijn opgebouwd
• hoe ze kunnen oefenen met het examenthema
• hoe ze kunnen oefenen met begrippen en vaardigheden die nodig zijn voor het CSE
• hoe ze woorden kunnen geven aan dat wat ze zien en weten
• waar ze al goed in zijn en waar ze nog mee moeten oefenen (kennis en vaardigheden)
• dat het kijken naar en analyseren van kunst iets heel leuks is!

praktische informatie

Duur: 60 minuten
Prijs per klas van max. 30 leerlingen: €120 incl. museumentree
Maximum aantal klassen per tijdvak: 2

Vraag dit programma minimaal 2 weken voorafgaand aan je bezoek aan. Mail naar boekingen@lakenhal.nl of bel naar 071 516 5357.