Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

FILMPROGRAMMA

9-11 juli 2015

In samenwerking met het Leiden International Film Festival (LIFF) werden op donderdag 9, vrijdag 10 juli en zaterdag 11 juli 2015 ’s avonds films geprojecteerd op het terrein van De Meelfabriek. De films hebben een inhoudelijke link met de thematiek van Global Imaginations.

Programma

9 juli 2015: Life in a Day (Kevin Macdonald, 2011) Misschien wel het meest ambitieuze filmproject van de laatste jaren. Via YouTube ging een oproep de wereld in om fragmenten uit het leven van alledag in te sturen. Het resultaat: 80.000 YouTube-aanmeldingen en 4.500 uur filmmateriaal van mensen uit 192 landen. Documentairemaker Kevin Macdonald vormde dit materiaal om tot prachtige documentaire die een dag van het leven van mensen over heel de wereld laat zien.

10 juli 2015: Le Havre (Aki Kaurismäki, 2011) FilmTotaal omschrijft de film als ‘een warm bad voor de ziel’. En dat is het absoluut. Deze dramatische droge komedie vertelt het verhaal van een voormalige schrijver, Marcel Marx, die heeft zich teruggetrokken in de Franse havenstad Le Havre. Hij heeft daar een simpel en rustig bestaan, maar op een dag komt er een minderjarige allochtone vluchteling uit Afrika op zijn pad. Marcel besluit hem te helpen, ondanks alle perikelen die daaruit ontstaan.

11 juli 2015: Una Noche (Lucy Mulloy, 2012) De hoopvolle jonge Raul droomt van een leven buiten zijn troosteloze bestaan in Havana. Op het moment dat hij wordt beschuldigd van mishandeling is zijn enige optie om te vluchten. Vluchten naar Miami, waar hij al tijden naar verlangt. Hij zet alles op alles om zijn doel te bereiken. Una Noche was geselecteerd voor de officiële competitie van het Leiden International Film Festival in 2012.

Foto: Coen Bastiaansen
Foto: Coen Bastiaansen