Home
activiteit

11 tot en met 14 oktober

Sit-in performances En quête

If Things Grow Wrong

Als onderdeel van de tentoonstelling If Things Grow Wrong vinden van maandag 11 tot en met donderdag 14 oktober sit-in performances van Guy Woueté plaats. De performances maken onderdeel uit van het werk En quête en worden uitgevoerd door Leidse performers.

En quête is een experiment dat ons laat nadenken over werk, lichaam en de openbare ruimte als hoekstenen voor een duurzamere wereld. Want moeten we ons leven wel vullen met arbeid? Waarom bepaalt ons werk onze identiteit? Waarom zijn we zo afhankelijk van onze baan? En waarom blijven in onze wereld zich zoveel misstanden voordoen op werkgebied – van slopende arbeidscontracten tot lichamelijke en geestelijke uitputting?

Kunstenaar Guy Woueté heet ons met zijn werk En quête welkom in een andere wereld. Een wereld waarin we ons hebben losgemaakt van ons werk als uitwisseling van tijd en geld. Met spandoeken bezet hij in oktober de Leidse openbare ruimte, als een daad van verzet tegen de vervreemding van ons werk in ons huidige leven. Zo roept hij op na te denken over een wereld die zich keert tegen onze eeuwige hang naar meer.

Praktische informatie

Data en locatie:
maandag 11 oktober: Koornbrug
dinsdag 12 oktober: Witte Singel, voor de Universiteitsbibliotheek
woensdag 13 oktober: Stationsplein
donderdag 14 oktober: Lammermarkt

Tijd: doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur