Home

Ghana Think Tank komt naar Leiden

6 januari 2015

Ter gelegenheid van het 440-jarig bestaan van de Universiteit Leiden in 2015 organiseert Museum De Lakenhal de tentoonstelling Global Imaginations (27 juni t/m 4 oktober 2015), i.s.m. Universiteit Leiden, Nationaal Museum van Wereldculturen en LeidenGlobal. Van 8 tot 13 januari komt als voorbereiding op de tentoonstelling de ‘Ghana ThinkTank’ naar Leiden: een interactief kunstwerk dat de Leidenaren opwarmt voor de thematiek van de uiteindelijke tentoonstelling.

GHANA THINKTANK

Uit onvrede over de onuitvoerbaarheid van de ontwikkelingshulpprogramma’s die ze runden in Ghana, besloten de Amerikaanse kunstenaars Christopher Robbins en John Ewing de boel radicaal om te draaien. Ze richtten de ‘Ghana ThinkTank’ op, een initiatief dat problemen uit de eerste wereld oplost in de derde wereld. Problemen van burgers in rijke landen worden door Ghana ThinkTank verzameld en vervolgens naar denktanks gestuurd in arme en opkomende landen, waaronder Ghana, Cuba, Iran, Mexico, El Salvador, Sudan en Eritrea.

meer over de Ghana ThinkTank

GHANA THINKTANK & PS | THEATER LEIDEN

In Leiden zal de Ghana ThinkTank van 8 tot 13 januari 2015 op zoek gaan naar zorgen die leven onder de Leidse bevolking. De denktank, een omgebouwde keet, strijkt neer in verschillende wijken van de stad. Op hun tocht wordt de denktank gegidst en begeleidt door het Leidse PS | Theater, bekend van onder meer hun project ‘De Atlas van Leiden’.
De denktank zal Leidenaren van jong tot oud vragen naar de (nadelige) gevolgen die zij in hun eigen leefomgeving ondervinden van de globalisering. Ook actuele kwesties, zoals de participatiesamenleving en de overheveling van zorgtaken naar de gemeente, komen aan bod. Oplossingen voor de problemen van de Leidenaren die de wereldwijde denktanks bedenken, zullen door Ghana ThinkTank gepresenteerd worden in een kunstwerk voor de tentoonstelling.

LOCATIES GHANA THINKTANK

Waar kunt u Ghana ThinkTank in Leiden tussen 8 en 13 januari 2015 tegenkomen?

Donderdag 8 januari: Diamantplein in de Hoge Mors.
Vrijdag 9 januari: Zeeheldenbuurt.
Zaterdag 10 januari: Centrum, op de hoek van de Lange Mare en de Haarlemmerstraat.
Zondag 11 januari: Terrein van het Rijksmuseum Volkenkunde.
Maandag 12 januari: Winkelcentrum Kopermolen in Slaaghwijk.
Dinsdag 13 januari: Winkelcentrum Kooiplein in de Kooi.

Ghana Think Tank
Ghana Think Tank