Home
activiteit

Gratis instaprondleiding door David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid

Elke zaterdag en zondag om 14.00 uur

Bijna 400 jaar nadat het werd gemaakt, blijft David Bailly’s Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder kunsthistorici fascineren. Het meesterwerk roept allerlei vragen op. Is er sprake van een zelfportret? Waarnaar verwijzen de verschillende voorwerpen op het schilderij? En wie is de mysterieuze vrouwfiguur die tegen de achterwand verschijnt?

Museum De Lakenhal heeft de handen ineengeslagen met verschillende experts voor een uitgebreid onderzoek naar de schilder en zijn werk. Zo is voor het eerst het oeuvre van Bailly in kaart gebracht, en ontdekten we in zijn stilleven meerdere verborgen gezichten. In de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid én in deze gratis instaprondleiding nemen onze rondleiders je ieder weekend mee in de nieuwste inzichten over deze bijzondere Leidse schilder.

Praktische informatie

  • Data: elke zaterdag en zondag van 11 maart t/m 2 juli
  • Tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • Startpunt: Achterplaats
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: niet nodig, ga vlak voor de start naar de informatiebalie om te zien of er een plekje vrij is.
  • Let op: er zijn extra instaprondleidingen op Tweede Paasdag (maandag 10 april), Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei).

Ook voor doven en slechthorenden

Op 14 mei staat onze dove rondleider Kirsten om 14.00 uur voor je klaar om je een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal door de tentoonstelling te geven. Ben je horend? Ook dan kun je aan deze rondleiding meedoen – er is namelijk een stemtolk aanwezig.

meer info

Ook voor mensen met dementie en hun dierbaren

Iedere eerste donderdag van de maand kunnen mensen met dementie en hun dierbaren terecht voor een gratis Memorabel rondleiding of workshop. Op donderdag 6 april gaat de Memorabel rondleiding door de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid, en op donderdag 1 juni kun je een creatieve workshop volgen in ons Atelier, geïnspireerd op Bailly’s werk. Aangezien we maar 10 plekken per keer beschikbaar hebben, is aanmelden voor dit programma is verplicht. Stuur een mail naar boekingen@lakenhal.nl om een plekje te reserveren.