Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

Gratis museumbezoek op 2 & 3 oktober

Leidens Beleg en Ontzet

Reserveer een ticket

Leiden houdt van geschiedenis. Meer dan bewoners van andere steden zijn Leidenaren trots op het verleden van hun eigen stad. Het is dan ook al jarenlang traditie dat vele Leidenaren op 3 oktober Museum De Lakenhal bezoeken om de tastbare herinneringen aan Leidens Beleg en Ontzet te bekijken. En dat kan gelukkig ook in 2020!

Om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om topstukken als ‘De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff’ van Matthijs van Bree, de hedendaagse interpretatie van Erwin Olaf, de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en het Lanckaert-tapijt in volle glorie te bewonderen, doen we dit jaar iets extra’s. We gaan namelijk gratis voor je open op vrijdag 2 én zaterdag 3 oktober! Toegang is deze dagen alleen mogelijk met een online ticket. En op beide dagen staan er rondleiders voor je klaar, die je alles over dit bijzondere geschiedenisverhaal kunnen vertellen.

Praktische informatie:

Om Museum De Lakenhal op 2 of 3 oktober gratis te bezoeken, reserveer je vooraf een online ticket met tijdslot. Zo garanderen we een optimale spreiding van bezoekers.

Kom je naar het museum op 2 oktober?

Op vrijdag 2 oktober is het hele museum van 10.00 tot 17.00 uur gratis geopend. Je kunt gedurende jouw gehele tijdslot het museum binnenlopen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Vervolgens kun je blijven zolang je wilt.

Kom je naar het museum op 3 oktober?

Op zaterdag 3 oktober is van 10.00 tot 13.00 uur alleen het kernverhaal Leidens Beleg en toegankelijk. Op de starttijd van je tijdslot word je meegenomen naar het kernverhaal Leidens Beleg en Ontzet. Om zo veel mogelijk mensen toe te kunnen laten, is je museumbezoek die dag beperkt tot 20 minuten.