Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

3 oktober van 10.00 – 13.00 uur

Gratis toegang tijdens viering Leidens Ontzet

Leiden houdt van geschiedenis. Meer dan bewoners van andere steden zijn Leidenaren geïnteresseerd in het verleden het hun eigen stad. Het is dan ook al jarenlang traditie dat vele Leidenaren op 3 oktober Museum De Lakenhal bezoeken om de tastbare herinneringen aan Leidens Beleg en Ontzet te bekijken. En in 2019 kan dat voor het eerst in het volledig vernieuwde museum!

In de nieuwe collectiepresentatie heeft het verhaal van Leidens Beleg en Ontzet een belangrijke plaats gekregen. Topstukken als het immense doek ‘De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff’ van Matthijs van Bree, de hedendaagse interpretatie van Erwin Olaf, de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en Lanckaert-tapijt zijn in volle glorie te bewonderen.

Er staan op 3 oktober van 10.00 tot 13.00 uur rondleiders voor je klaar op zaal, om je meer over deze bijzondere objecten te vertellen. En wist je dat je met ingrediënten als aardappel, peen, ui en pastinaak veel meer kunt maken dan alleen hutspot? Ontdek het tijdens de gratis creatieve workshop in het gloednieuwe Atelier. Speciaal voor families, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96.