Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

Margot Zweers wint Hermine van Bers Beeldende Kunst Prijs 2014

28 september 2014

Tijdens de feestelijke opening van de 20ste Kunstroute Leiden, donderdag 25 september, werd de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt aan Margot Zweers (1989). De prijs wordt jaarlijks afwisselend in Leiden en in Maastricht uitgereikt en is bedoeld als stimulans voor jonge beeldend kunstenaars. De jury nomineerde dit jaar Emma van Noort, Iede Reckman en Margot Zweers.

Foto: Johan Kranenburg
Foto: Johan Kranenburg

Vakjury

De vakjury bestaat uit Meta Knol (directeur Museum De Lakenhal), Sandrine van Noort (hoofd Kunstzaken LUMC), Maarten Overdijk (prijswinnaar in 2012), Rob Schouten (kunstenaar/ hoofd communicatie, instroom, werving en selectie AKV/St. Joost in Den Bosch/Breda) en Martijn Verhoeven (kunsthistoricus, curator en coördinator Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag). De prijs werd uitgereikt door Robert Strijk, Leidse wethouder Cultuur & Economie.

Meelfabriek

De werken van de genomineerden zijn te zien geweest in de Meelfabriek. Alleen al tijdens het Kunstroute-weekend (27-28 september) bezochten zo'n 1200 mensen deze bijzondere tentoonstellingslocatie in Leiden.