Home
activiteit

Industry Day en Cultuurborrel

Donderdag 16 mei van 15.00 tot 18.00 uur

Leidse beeldende kunstenaars, podiumkunstenaars en creatieven opgelet! De Industry Day en de Cultuurborrel komen eraan. Voor beeldend kunstenaars is dit tevens de aftrap voor de inschrijvingsperiode voor Kunstroute Leiden 2024.

De Industry Day is een jaarlijks terugkerend programma voor professionele kunstenaars, musea en podia in Leiden. Een middagprogramma dat we plooien rondom één thema. Het doel is om de culturele sector te informeren over ontwikkelingen in Leiden en daarbuiten.

Dit jaar is het thema duurzaamheid, een onderwerp dat binnen de cultuursector steeds vaker besproken wordt. Kunnen kunstenaars een grotere rol spelen in het klimaatdebat en wat kunnen we leren van mensen die daar wel spannende keuzes in maken? Op donderdag 16 mei worden deze onderwerpen besproken door inspirerende sprekers als Erik Hobijn (ooit meest vervuilende kunstenaar van Europa) en Circular Creator Club. In de Nobel is een panelgesprek met onder andere Karlien Pijnenborg (Groote Museum Artis).

Aan het eind van de middag is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de cultuurborrel. Iedereen die werkzaam is in de Leidse cultuursector is welkom voor een drankje, om kennis te maken, bij te praten en leuke plannen te bedenken.

Zien we je op 16 mei? Meld je alvast aan, het complete programma verschijnt dan in mei in je mail.

Praktische informatie


Datum: Donderdag 16 mei
Tijd: Industry Day 15.00 – 18.00 uur

  • Sessie 1 Beeldende kunstprogramma: 16.00 – 16.15 uur
  • Sessie 2 Multidisciplinair programma: 16.30 – 18.00 uur
  • Cultuurborrel vanaf 18.00 uur
    Inloop: beeldende kunstprogramma 14.30 uur, multidisciplinair programma 16.00 uur
    Locaties: Museum de Lakenhal sessie 1 en Nobel sessie 2 en Cultuurborrel
    Toegang: Gratis, aanmelden verplicht
Meld je aan
Foto: Veerle Sloof