Home
activiteit

Meekijken bij onderzoek: Theo van Doesburg in 3D

Dinsdag 29 november van 10 tot 13 uur

Kun je een schilderij namaken met de 3D-printer? En wat leer je daarvan? Dat onderzoekt Liselore Tissen, PhD Candidate technische kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en Technische Universiteit Delft.

Voor haar onderzoek scant Liselore verschillende kunstwerken bij musea in Nederland, zoals het Meisje met de Parel van Vermeer of Bloemen in een blauwe vaas van Vincent van Gogh. Op dinsdag 29 november is ze in Museum De Lakenhal om Contra-compositie VII en Portret van Pétro van Theo van Doesburg te scannen in 3D. Voor haar onderzoek zal ze dit werk later ook nog 3D-printen op een andere locatie.

Foto: Contra-compositie VII - Museum De Lakenhal

Beleef het onderzoek van dichtbij

Bezoekers zijn welkom om te kijken bij het scanproces én stel gerust vragen aan Liselore zelf. Ook de technici geven graag uitleg over het werk. Liselore: ‘Dit is een van de weinige moderne werken die ik ga scannen en 3D-printen. Ik ben erg benieuwd of we meer kunnen leren van de schildertechnieken van de kunstenaar en de geschiedenis van het werk. Dat zal heel anders zijn dan bij bijvoorbeeld Het meisje met de parel. We gaan het zien!’

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Datum: dinsdag 29 november
  • Tijd: 10.00 – 13.00 uur
  • In het auditorium
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: niet nodig, de onderzoekers beantwoorden graag vragen tijdens hun werk
Eerder onderzoek naar Studie van een Oude Man van Rembrandt van Rijn
Eerder onderzoek naar Studie van een Oude Man van Rembrandt van Rijn