Home

Museum De Lakenhal genomineerd voor Mies van der Rohe Award 2022

Museum De Lakenhal is een van de genomineerden voor de European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor hoge kwalitatieve architectuur in Europa.

Museum De Lakenhal heropende op 19 juni 2019, na een restauratie en uitbreiding van ruim twee jaar. Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven uit Rotterdam heeft de nieuwe aanbouw gerealiseerd.Verantwoordelijk voor het restauratiegedeelte is het bureau Julian Harrap Architects uit Londen.

Het museumgebouw heeft inmiddels meerdere prijzen en nominaties gekregen, zoals de Abe Bonnemaprijs in 2019 en twee Architectenweb Awards voor ‘Interieur van het Jaar’ en ‘Publiek Gebouw van het Jaar’. Happel Cornelisse Verhoeven werd bovendien verkozen tot Architect van het Jaar 2019. In 2020 won Museum De Lakenhal de NRP Gulden Feniks in de categorie renovatie, een nationale prijs voor renovatie en transformatie.

Museum De Lakenhal is trots om aan dit lijstje deze Europese nominatie toe te kunnen voegen. De winnaars van de Mies van der Rohe Award worden in april 2022 bekend gemaakt.

Meer lezen over het nieuwe gebouw

Over Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Met een inspirerend programma laat Museum De Lakenhal zo veel mogelijk verschillende mensen met nieuwe ogen naar het Leidse verleden kijken.