Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

21 september 2020

update: de kaarten voor 3 oktober zijn uitverkocht!

Museum De Lakenhal gratis te bezoeken op 2 en 3 oktober

Traditiegetrouw bezoeken vele Leidenaren tijden Leidens Ontzet Museum De Lakenhal. Dit jaar is het museum zowel 2 als 3 oktober – met een online ticket –- gratis te bezoeken. Op beide dagen zijn rondleiders aanwezig om over dit bijzondere geschiedenisverhaal te vertellen.

In het museum is de Van Breezaal volledig gewijd aan de geschiedenis van Leiden. Het beleg en ontzet speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Zoals op het levensgrote schilderij ‘De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff’ van Mattheus Ignatius van Bree. Hierop is te zien hoe de burgemeester tijdens het beleg zijn arm aanbiedt aan de hongerige bevolking. De foto van Erwin Olaf met zijn hedendaagse interpretatie van het beleg hangt daarnaast. Voor dit kunstwerk zijn Leidenaren gefotografeerd en in het kunstwerk zijn kleine hedendaagse details zoals een iPod en slippers verstopt. Ook zijn de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en het Lanckaert-tapijt in volle glorie in deze zaal te bewonderen.

Online reserveren

Museum De Lakenhal is op 2 en 3 oktober gratis te bezoeken met een online ticket. Het boeken van een (gratis) online ticket is verplicht in verband met de maatregelen rondom covid-19. Vrijdag 2 oktober is van 10.00-17.00 uur het hele museum geopend. Zaterdag 3 oktober is van 10.00 tot 13.00 uur alleen de Van Breezaal met het verhaal over het Leidens Beleg toegankelijk. In verband met de verwachte belangstelling is het museumbezoek die dag beperkt tot 20 minuten. Op de starttijd van het tijdslot worden bezoekers meegenomen naar de zaal.

Coronamaatregelen

Museum De Lakenhal neemt uiteraard maatregelen om de bezoekersstroom volgens de huidige richtlijnen van de overheid te laten verlopen. Zo kunnen bezoekers alleen van tevoren een online ticket kopen en wordt er een beperkt aantal mensen toegelaten in het museum.

Voor meer informatie, niet voor publicatie

Museum De Lakenhal | Esther Sibbel | Marketing & communicatie | +31 6 24 99 41 43 | e.sibbel@lakenhal.nl