Home
activiteit

Museum De Lakenhal en de Leidse Museumnacht

zaterdag 3 juni 2023

Op 3 juni vindt de 15e editie van de Leidse Museumnacht plaats. Tijdens Museumnacht is het hele museum geopend en kun je meedoen met allerlei activiteiten, met als overkoepelend thema ‘binnenstebuiten’. Bekijk het programma hieronder.

Domino speelt DIOGENES

20.15 - 20.30 uur, 21.00 - 21.15 uur, 21.45 - 22.00 uur

Diogenes zwierf met lantaren in de hand, bij stralend daglicht, over de drukke markt. Toen iemand hem vroeg naar de lantaarn, antwoordde hij: ‘Ik zoek een mens’. Dit oude Griekse verhaal, metafoor voor onze zoektocht naar betekenis en naar ware kennismaking, heeft Domino als leidraad gebruikt voor een kort bewegingstheater. Theatergroep Domino bestaat uit dertig makers met en zonder beperking. De performance DIOGENES is speciaal voor Museumnacht gemaakt.

Foto: Patricia Nauta

Speurtocht ‘Keer het museum Binnenstebuiten’

20.00 - 01.00 uur

Kun jij de geschiedenis van een schilderij ontrafelen? Ga als onderzoeker het museum in en ontdek de geheimen van museale objecten. Misschien kom je wel aanwijzingen uit onverwachte hoeken op het spoor. Enthousiast geworden door jouw ontdekkingen? Vergroot je kennis door na de speurtocht te luisteren naar de twee korte lezingen waarin museummedewerkers de verhalen achter verschillende objecten onthullen. Of stap in bij een van de vele rondleidingen die deze avond worden gegeven.

BinnensteBuiten, de Circulaire Wonderkamer

20.00 - 01.00 uur

Voor het museum staat een geheimzinnig bouwwerk van Leids kunstenaarscollectief Fields of Wonder. Als je door het sleutelgat naar binnen stapt, merk je dat je eigenlijk naar buiten bent gegaan. Hoe dit verder afloopt, kom je alleen te weten als je de Wonderkamer BinnensteBuiten betreedt. Vergeet niet jouw moment vast te leggen met een foto vanaf je eigen camera.

Praktische informatie