Home

4 september 2020

Gratis bezoek Museum De Lakenhal voor 80 basisschoolklassen

Tachtig basisschoolklassen uit Leiden en omstreken kunnen dit schooljaar gratis Museum De Lakenhal bezoeken. Leraren kunnen kiezen uit verschillende thematische rondleidingen met een workshop. Een interactief museumprogramma in de klas is ook mogelijk. Het Lucas van Leyden Mecenaat maakt dit bijzondere aanbod mogelijk. Het mecenaat vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met kunst.

Iedere basisschoolleerling uit Leiden en omstreken komt in zijn of haar basisschoolcarrière minimaal één keer in Museum De Lakenhal. Dit doel heeft het museum zich gesteld. Het Lucas van Leyden Mecenaat onderschrijft dit doel. Vanuit de overtuiging dat cultuurparticipatie op latere leeftijd wordt ontwikkeld in de jonge jaren, maakt het mecenaat in het schooljaar 2020-2021 daarom dit gratis museumbezoek mogelijk. Scholieren kunnen op deze manier kennismaken met de 17e-eeuwse collectie, het spannende verhaal van Leidens Beleg en Ontzet, de bewogen geschiedenis van zeven eeuwen Leids laken, of filosofische vragen stellen bij de collectie moderne kunst.

Over het Lucas van Leyden Mecenaat

Het Lucas van Leyden Mecenaat draagt Leiden in het algemeen en Museum De Lakenhal in het bijzonder een warm hart toe. De mecenassen, bestaande uit zowel burgers als bedrijven, hebben een belangeloze vriendschap met het museum. Ze hebben passie voor de museumcollectie en de geschiedenis van Leiden. Ze kijken nieuwsgierig met het museum mee en helpen ambitieuze plannen te realiseren. Met hun bijdragen stimuleren ze Museum De Lakenhal en maken ze daadwerkelijk het verschil. Unieke projecten, het maken van tentoonstellingen, uitbreiding van de collectie, het doen van onderzoek, en de jeugd kennis laten maken met kunst – het Lucas van Leyden Mecenaat maakt het mogelijk.