Open vanaf 2 juni – alleen online tickets
Home

1 mei 2019

Museum De Lakenhal organiseert Industry Day

Museum De Lakenhal organiseert op 16 mei Industry Day voor Leidse kunstenaars en mensen die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector. Iedereen met interesse in deze onderwerpen is welkom! Deze uitnodiging mag daarom ook naar hartenlust worden gedeeld.

Programma

De Kunstroute bestaat 25 jaar! Reden om aandacht te besteden aan het (Leids) kunstenaarschap anno 2019. Na een korte inleiding door Resi van der Ploeg over 25 jaar Kunstroute Leiden en de plannen voor dit jaar, zoomen we in en uit op zaken die van belang zijn voor kunstenaars in deze stad.

De inkomenspositie van kunstenaars is zwak, zo blijkt uit meerdere, onlangs gepubliceerde, onderzoeken. Niet alleen in Leiden is dat reden tot zorg, ook landelijk wordt hard gewerkt om die positie te verbeteren. Yvonne Grootenboer vertelt over de laatste ontwikkelingen. Vanuit Platform BK werkt zij aan een betere waardering van de beeldende kunst en een sterkere positie van iedereen die binnen de sector werkzaam is.

Stijn Belle is fotograaf en doet vanuit zijn werk recht aan het thema van de middag The Big(ger) Picture.

In aanloop naar 2022, het jaar waarin Leiden zich European City of Science mag noemen en Museum De Lakenhal een grote tentoonstelling rondom Kunst en Wetenschap organiseert, houdt kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze een lezing over ontmoetingen tussen kunst, wetenschap en ambacht, met de stad Leiden als bron en klimaat voor nieuwe ideeën. Hij gaat op zoek naar mogelijke nieuwe verhoudingen.

Aansluitend licht Lara Ummels haar functie als kennismakelaar toe. Wat kunnen kunstenaars wat haar betreft betekenen in ‘de stad als lab’?

• 12.00-12.30 uur - Inloop met koffie
• 12.30-12.45 uur - Welkom en inleiding door Resi van der Ploeg
• 12.45-13.15 uur - Yvonne Grootenboer
• 13.15-14.00 uur - Stijn Belle
• 14.00-14.15 uur - pauze
• 14.15-15.00 uur - Michael van Hoogenhuyze
• 15.00-15.30 uur - Lara Ummels

Meer informatie

Kosten: € 5,- per persoon, contant te betalen aan de kassa
Aanmelden: vóór 15 mei via kunstroute@lakenhal.nl
Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1 in Leiden
Meer informatie over de sprekers Meer informatie over de Kunstroute

Kunstroute

Net als vorig jaren markeert de Industry Day het begin van de inschrijving voor de jaarlijkse Kunstroute. De Kunstroute vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september en geeft Leidse kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren aan een groot publiek. Half mei volgt er nog een email over de inschrijving voor de Kunstroute.

Graag tot ziens op 16 mei!