Home

Persbericht

29 mei 2018

MUSEUM DE LAKENHAL EXCLUSIEF GEOPEND TIJDENS DAG VAN DE BOUW

Museum De Lakenhal is tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 2 juni, exclusief geopend voor publiek. Iedereen die nieuwsgierig is naar de stand van zaken wat betreft de restauratie en uitbreiding is welkom een kijkje te komen nemen op de bouwplaats. Er worden rondleidingen gegeven en er is een informatiestand.

Tijdens de Dag van de Bouw zijn op plekken in heel Nederland bouwplaatsen te bezoeken en is het mogelijk een kijkje nemen op plekken waarvan normaal gesproken de deuren gesloten blijven. Net als vorig jaar biedt Museum De Lakenhal een blik achter de schermen van de restauratie en uitbreiding.

RONDLEIDINGEN

Er worden rondleidingen gegeven door de nieuwe tentoonstellingszalen, het voorplein en een gedeelte van het gerestaureerde museumgebouw. Aanmelden is niet nodig (vol = vol) en toegang is gratis. Bezoekers kunnen met eigen ogen het muizentandverband zien waarin de gevel gemetseld is en de schaaldaken bewonderen die het plafond van de tentoonstellingszalen vormen. Ook de gerestaureerde voorgevel is te zien. Museum De Lakenhal is op de Dag van de Bouw van 10.00 - 16.00 uur geopend.

RESTAURATIE EN UITBREIDING

Bouwcombinatie Nieuw Laecken, bestaande uit IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg, voert de bouwwerkzaamheden uit in samenwerking met Homij Installatietechniek. Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven uit Rotterdam tekent voor de nieuwbouw en Julian Harrap Architecten uit Londen is verantwoordelijk voor de restauratie van het monumentale museumgebouw.

OVER MUSEUM DE LAKENHAL

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Museum De Lakenhal maakt kwaliteitsvolle tentoonstellingen van (inter)nationaal belang op basis van Leidse bronnen. Het museum profileert zich als een vernieuwend netwerkmuseum en verbindt heden en verleden door bezoekers te inspireren met oude en nieuwe gezichtspunten.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Meer informatie: Minke Schat, hoofd publiekszaken Museum De Lakenhal T 06 11 01 88 31 E m.schat@lakenhal.nl lakenhal.nl