Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

25 november 2020

Tentoonstelling Claudy Jongstra voor één dag prikkelarm

Voor mensen die behoefte hebben aan een rustiger museumbezoek organiseert Museum De Lakenhal een prikkelarme openstelling. Op maandag 30 november is de tentoonstelling Claudy Jongstra exclusief geopend voor mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf.

Een bezoek aan een museum kan vermoeiend zijn door de vele indrukken. Dit geldt vooral voor mensen die prikkels op een andere manier verwerken, bijvoorbeeld door autisme, niet-aangeboren hersenletsel, ziekte of een beperking. Voor hen organiseert Museum De Lakenhal samen met Stichting Onbeperkt Genieten een prikkelarme openstelling.

Eerdere ervaringen

Tijdens de Jonge Rembrandttentoonstelling in 2019 heeft Museum De Lakenhal voor het eerst zo'n dag georganiseerd. Bezoekers reageerden enthousiast: ,,Het was voor mij een verademing en een zalig bezoek. Food for the soul. Wat juist wanneer je chronisch ziek bent ook zo hard nodig is, zo welkom is.’’

Wat te verwachten

Tijdens de prikkelarme openstelling op 30 november 2020 is elk tijdslot open voor slechts 12 bezoekers. Getrainde gastheren en -vrouwen zullen hen ontvangen en begeleiden. Ook zorgt het museum voor krukjes en oordopjes om mee te nemen op zaal, aangepaste belichting en een speciaal ingerichte rustruimte om even bij te komen van je wandeling, fietstocht of autorit naar het museum en/of je tentoonstellingsbezoek.

Bezoekers kunnen online een ticket boeken en kiezen uit starttijden om 10.30 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 12.45 uur en 13.30 uur. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, een entreekaartje voor maandag 30 november is voldoende.

Over Claudy Jongstra

Claudy Jongstra is veel tegelijk: beeldend kunstenaar, herder, boerin en activist. Haar sculpturale werken gaan de wereld over en hebben een volstrekt eigen signatuur. Door terug te gaan naar de oorsprong van wol, weven en kleur, laat Jongstra haar publiek nadenken over de wisselwerking tussen mens en natuur. In de tentoonstelling Claudy Jongstra verbindt Museum De Lakenhal al deze facetten in een zintuiglijke ervaring. Claudy Jongstra in Museum De Lakenhal – tot en met 28 februari 2021.

Voor meer informatie, niet voor publicatie

Harriot Voncken | pr & online communicatie | +31 6 34 36 41 91 | h.voncken@lakenhal.nl