Home
activiteit

Mindfulnesssessies bij Kimsooja – Thread Roots

19 mei, 9 juni en 21 juli van 9.00 tot 10.30 uur

Let op: deze sessies zijn uitverkocht.

Kom voor openingstijd tijdens deze mindfulnesssessie in contact met jezelf met behulp van kunst. Je maakt een bijzondere reis door de tentoonstelling Kimsooja – Thread Roots, haar installatie Meta Painting (2020) en jouw binnenwereld. Onder leiding van mindfulnesstrainer Jolien Posthumus leer je op een andere manier naar kunst kijken. Deze sessies zijn voor openingstijd van het museum en in een kleine groep, zodat je rustig kunt verwonderen, onderzoeken en je nieuwsgierigheid aan kunt wakkeren.

Na een korte kennismaking met elkaar bezoek je de tentoonstelling Kimsooja – Thread Roots waar Jolien je helpt op meditatieve wijze in gesprek te gaan met het kunstwerk Meta Painting. Daarna deel je met elkaar wat je ervaringen zijn of verwerk je in stilte je beleving.

Praktische informatie

  • Datum: 19 mei, 9 juni en 21 juli
  • Tijd: 9.00 tot 10.30 uur
  • Prijs: € 10,00 (exclusief museumentree)
  • Aanmelden: bestel hier je tickets voor een van de drie data (uitverkocht)
  • Tip: neem warme sokken en een vestje mee

Over Jolien Posthumus

Al ruim 15 jaar maakt Jolien Posthumus mentale gezondheid bespreekbaar door middel van kunst en cultuur. Zo is ze founder van Mindfulness in het Museum en advisieur en trainer bij projecten als Museum op Recept en Kenniscentrum Kunst & Zorg. Ze combineert wetenschappelijke inzichten, oeroude wijsheden en praktische oefeningen bij kunst. Naast Museum De Lakenhal brengt ze ook in Museum van de Geest en het Van Gogh Museum mindfulness naar het museum. Jolien is geregistreerd trauma- en neurosensitief mindfulnesstrainer en -therapeut.